El nombre de contagis a Molins de Rei s’ha disparat les darreres setmanes per dos brots detectats en el municipi. El més recent és el que ha afectat als tres pisos tutelats que l’entitat Acosu té a la vila -dos a l’edifici de l’antic ambulatori i un al barri de La Granja- i on viuen 34 persones amb discapacitat intel·lectual.

El nombre de positius detectats fins ara és de 27, a més de tres treballadors de l’entitat que també s’han contagiat. Tots els residents, tant els que han donat positiu com els que no, estan aïllats a les seves habitacions complint la respectiva quarantena. En tractar-se de tres unitats de convivència que han estat en contacte aquests dies en compartir espais en comú, el nombre de positius podria incrementar.

L’altre brot, que ja està del tot controlat, es va localitzar, fa un parell de setmanes al Centre Mèdic Molins, la Clínica, segons ha confirmat l’alcalde de la vila, Xavi Paz. Es desconeix però el nombre exacte de persones contagiades.
“La tendència ja no és bona perquè les dades, en general han empitjorat, però sí que és cert que no és tant greu com podria semblar si descomptem el brot dels pisos tutelats que és molt concert i delimitat”, afirma Paz. L’alcalde ressalta també que per primera vegada des de l’inici de la pandèmia “el nombre de positius de gent que viu a residències”, en el cas de la vila, la llar d’avis doctor Josep Mestres, la Clínica i els pisos tutelats, “és més elevat que els de la població en general”, cosa que vol dir que els focus estan molt localitzats i per tant “la situació en el municipi no és tan greu”.

Les primeres vacunes es podrien posar la setmana vinent

La llar d’avis doctor Josep Mestre serà el primer lloc del municipi on es posaran vacunes contra la COVID-19, “perquè està del tot neta i no hi ha cap positiu”, indica Paz. Si es compleixen les previsions que el departament de Salut ha fet arribar a l’Ajuntament, les vacunes es podrien començar a posar la setmana vinent. De moment ningú de la vila s’ha vacunat.

Josep Ferrer