CAVREISWEB

Article d’El Llaç nº 569_Gener 2021

Aquest any, excepcionalment per la pandèmia del coronavirus, la Cavalcada i els actes que l’envolten han hagut de canviar de disseny i forma.

La Fàbrica dels Somnis

La Fàbrica dels Somnis no havia d’obrir les portes al públic i s’havia plantejat en un format reduït, en què només es pogués entregar la carta a la bústia reial. Però tres dies abans de l’arribada del Patge Amelí a Molins de Rei, conjuntament amb l’Ajuntament vàrem decidir que l’única manera de poder veure el Patge Amelí a la vila era obrint la fàbrica en un format més reduït. Complint les normatives, vàrem preparar una sala de sentit únic, en què es podia veure la Fàbrica dels Somnis, conservant la màgia de l’espai, i a la vegada es podia fer fotos i parlar amb el Patge Amelí mantenint l’oportuna distància.

Tot i els inconvenients ha estat un èxit de participació i crítica, 2.700 persones han visitat aquesta fàbrica màgica durant els set dies d’obertura. Per aconseguir el màxim de visites, i complir amb la normativa, es va preparar una cita prèvia a correcuita, amb grups de màxim 6 persones. Cal destacar que el personal voluntari que forma la fàbrica i l’espai limitat que disposem fa impossible, a hores d’ara, l’ampliació de l’activitat, tot i això, des de la Comissió, seguim i seguirem apostant per aquest tipus d’actes a la vila.

El Patge Ameli

L’arribada del Patge Ameli a Molins de Rei també estava plantejada diferent, ja que el camió l’havia de portar per tots els barris de Molins de Rei, per aconseguir que totes les famílies el veiessin sense haver de moure’s del seu barri. Però la normativa de la Generalitat no ho va permetre, i l’única manera va ser fer un recorregut fins a la Plaça Catalunya, sense avisar de l’hora ni de l’itinerari. El Patge va fer l’obertura de la fàbrica dels somnis i tot es va poder seguir per streaming a través de Youtube.

El pessebre gegant

El pessebre gegant a la zona verda de jardinet del pati de Ca n’Ametller s’ha consolidat. Molts infants i no tant infants l’han vingut a veure gràcies també a què la sortida de la Fàbrica dels Somnis es feia per darrere per l’espai on hi havia el pessebre.

L’arribada dels Reis Mags d’Orient

En relació amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient i l’entrega de cartes, seguim apostant amb l’espectacle i la màgia. La primera idea de l’arribada de Ses Majestats era fer una cercavila per tots els carrers de la vila amb quatre descapotables amb el Patge Amelí encapçalant la cavalcada i els tres reis amb els seus respectius patges reials. Aquesta pensada inicial es va veure tombada per la Generalitat sis dies abans del dia 5 de gener, la qual cosa ens va fer reformular tota la cavalcada des de zero. La Generalitat només contemplava fer una cavalcada estàtica. Es va fer una reunió amb la regidoria de Cultura per plantejar diferents espais: Espai Ginebreda, la plaça del Palau, l’Església, el Parc de la Mariona, etc.

Finalment vàrem escollir de fer-ho a l’Església, ja que era un espai que preservava la tradició i la màgia de cada any. A part que resultava un lloc molt estratègic per a restringir el pas de vianants, i no crear aglomeracions.

A correcuita i a través de la pàgina web de la Cavalcada de Reis, es va preparar la cita prèvia per a controlar la gent que entrava i sortia del recinte de l’Església. La cita prèvia es va obrir el dia 31 de gener a la tarda i es van cobrir la totalitat de les places- De fet es van haver d’ampliar els horaris en diferents ocasions i programar cites el mateix dia, cobrint anul·lacions i persones que no es van presentar.

La gent va ser molt respectuosa amb les normes que els hi vàrem marcar els membres de la comissió i amb les franges horàries de la cita prèvia. Hi va haver queixes d’alguns veïns pel tall dels carrers, tot i que la majoria van entendre que s’havia pres la decisió precipitadament i no s’havia pogut avisar amb temps.

Ses Majestats varen estar matí i tarda rebent a tots els infants de la vila, i es va poder fer l’entrega de cartes gràcies a unes bústies fixes. També mercès a la posició dels Reis Mags, les famílies van poder fer-se fotos amb els tres Reis. La il·luminació minimalista que es va utilitzar en les columnes i el sostre de l’església va ser molt encertada. També valorem molt positivament la cita prèvia i el respecte dels assistents per les hores assignades.

Un total de 63 persones, entre membres de la Comissió de la Cavalcada i voluntaris de maquillatge, vestuari, audiovisuals i telecomunicacions i servei d’ordre van vetllar en tot moment per la preparació i la seguretat durant la Cavalcada.

La Comissió de la Cavalcada de Reis 2021

Agraïments

Des d’aquest escrit volem agrair a totes les persones que van venir a veure la Cavalcada de Molins de Rei i van fer cas en tot moment de les indicacions de seguretat que hi havia.

Volem agrair també a tots els col·laboradors i en especial a tants i tants pagesos que des de fa més de 40 anys fan que aquestes carrosses es moguin i cobrin vida, tot i que aquest any, excepcionalment, no han pogut sortir: Jaume Garriga Pujol, Jaume Ma Tort Estafanell, Josep Canals Alarcon, Josep Cuscó Moyas, Justi Roca Burón, Miquel Casanovas Parellada, Santi Vives Torné i Valentí Tort Estafanell.

Des d’aquest article, volem també aprofitar per agrair als nostres col·laboradors el seu suport incondicional: Agrícola Llobregat, Amics del Camell, Baketomba, Colla de Dimonis de Molins de Rei, El Gourmet de l’Au, Entxuscat, Escola Manyanet, Escènica-Sonitrons, Església Parroquial Sant Miquel Arcàngel, Eutòpica, Gòtica, Grup Patinadores de Molins, Grup de dansa La Casa Urbana, Grup de ball La Kaverna, Joan Tort, Juguettos Molins de Rei, Llibreria Alfil.be, Llibreria Amèlia, Llibreria Arola Llibreria Barba, Llibreria Rompeolas, MIB (Moviment Infantil de Barriades), Núvies Lour, Pastisseria Cardona, Pneumàtics Fisa, Ràdio Molins de Rei, Raffel Pages Beauty Corner, Restaurant Can Rabella, Rostisseria La Flama, Servei Local de Català, Soler i Sauret, Tallers de confecció Amapola, Tallers Molins, Teatre Quinze Arcades, Timbalers del Cuc i Tintoreria Major 39.

També un reconeixement per l’Ajuntament de Molins de Rei i en especial a les regidories de Cultura, Via Pública, Neteja, Centre de Recursos Logístics a la Guàrdia Urbana, com també a l’ADF Puigmadrona-Olorda, Protecció Civil i Creu Roja. I com no, a totes les persones i patges que a títol personal i anònim ens han ajudat: personal de vestuari, maquillatge, organització, servei d’ordre…, mil gràcies!

Reiterem el nostre agraïment i us encoratgem perquè l’any vinent puguem també disposar de tots vosaltres de la millor manera, tal com s’ha fet enguany.