DmWEB8eX4AEErbNEnguany, el Consell de Solidaritat i Cooperació “Molins de Rei Solidària” va ser l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major. L’acte va comptar amb una nombrosa presència de veïns a la Plaça de la Vila.

Molins de Rei Solidària és una entitat que va néixer fa vint anys amb la finalitat de coordinar i promoure les activitats de les ONG que treballen a la vila, a més de vetllar per la transparència de l’Administració en la gestió dels recursos assignats pels responsables del municipi en matèria de cooperació i participació ciutadana.

Com ja va essent habitual en els darrers anys, el pregó va consistir en un espectacle dramàtic que aquest any va tenir com a fil conductor l’acollida dels refugiats que arriben a casa nostra travessant la Mediterrània.

L’espectacle, excel·lentment coordinat amb la música, combinava el teatre amb les projeccions per a construir un discurs enaltidor de la solidaritat entre els pobles. La projecció d’una animació gràfica sobre els fluxos migratoris a la Mediterrània va ser el preàmbul d’una dramatització destinada a estimular l’acollida dels refugiats que arriben a les nostres costes. A continuació, una explosió de ritmes i danses ens transportaren a l’altra riba de la Mediterrània, amb la que ens uneix cultura i tradició.

Per acabar l’acte, els representants de cada una de les entitats solidàries que componen el Consell, van sortir a l’escenari amb una flor groga a la mà per rebre el reconeixement del públic.

Editorial_el llaç nº 548