Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha finalitzat aquesta setmana les obres del passeig del Terraplè. La intervenció ha consistit a millorar la mobilitat, la seguretat dels vianants i l’adaptació de diversos passos de vianants per a les persones amb discapacitat visual.

Molins de Rei segueix en el camí de ser una vila més accessible  i inclusiva per totes les persones que viuen i transiten a la vila. La darrera actuació s’emplaça al passeig del Terraplè, una de les zones més transitades pels molinencs i molinenques.

Les obres -que van començar el passat 21 de desembre de 2020-  han consistit en la creació d’un pas de vianants elevat al pg. del Terraplè entre la pl. de la Llibertat i la pl. de l’1 d’Octubre per millorar la mobilitat entre aquests espais, així com la pacificació del trànsit rodat en aquesta zona, introduint elements específics per a la millora de la mobilitat de les persones amb discapacitat visual.

També s’ha desplaçat el pas de vianants del pg. del Terraplè amb el carrer Pere Calders. Anteriorment, aquest pas estava a uns 10 metres de la cantonada. Gràcies a aquesta actuació, s’aconsegueix que el pas de vianants sigui més proper a la cantonada i així, es facilita l’accés.  Buscant la mateixa finalitat, també s’han modificat als passos de vianants del pg. del Terraplè amb els carrers Miquel Tort i Rubió i Ors.

En aquesta mateixa línia, s’ha creat un altre pas de vianants elevat al carrer Verge del Pilar amb el carrer General Castaños per afavorir i millorar la mobilitat d’aquest encreuament, així com, pacificar el trànsit rodat amb la instal·lació d’un reductor de velocitat en aquesta zona.

Finalment, en tots els espais s’ha millorat la senyalització vertical. Encara resta pendent la senyalització lluminosa dels passos de vianants, per tal d’incrementar-ne la visibilitat.

El cost de l’actuació ha estat de 40.535,00€, que correspon a l’obra civil  (IVA inclòs), més  4.189,89€ (IVA inclòs) del reforç de la senyalització dels passos existents i nous, el pintat de l’eix central i els reductors de velocitat.

Carrer Verge del Pilar
Carrer Verge del Pilar