Em dic Luis Garrido Bujardón i tinc 35 anys. Sóc molinenc de tota la vida i em considero mestre vocacional. De fet, porto 13 anys sent mestre d’Educació Primària. He treballat a l’escola l’Alzina i al Josep Maria Madorell de la vila i, a l’actualitat, desenvolupo la meva tasca educativa a una escola de Vallirana.

El mes de març del 2020 va suposar un canvi rotund i abrupte en les nostres vides: ens arriba un virus desconegut i passem de fer la nostra vida amb normalitat a estar confinats a casa, una situació totalment nova per a tothom. A nivell personal, començo a sentir angoixa, amoïnament, neguit… i sóc conscient que aquestes emocions impregnen també a tota la societat. És aquí on em faig internament la següent pregunta: si jo, com a adult, no ho estic passant gens bé, com ho deuen estar passant els meus alumnes i, en general, la resta de nens i nenes?

En aquests moments, vaig sentir que, com a mestre vocacional, havia d’aportar el meu gra de sorra a la població infantil. M’havia de posar al servei d’aquell moment tan dur per a tots nosaltres. Però com? Em va sorgir agafar el meu mòbil, uns fulls que tenia per casa, i gravar-me tot fent una papiroflèxia. Acte seguit, i sense pensar-m’ho gaire, vaig crear el meu canal de Youtube “Maestro Luis Primaria” i vaig començar a fer-ne difusió. L’objectiu que tenia era acompanyar als infants i famílies, seguir amb un fil d’aprenentatges que els convidessin a desconnectar de l’amoïnament general, ajudar-los a reduir ansietats i estrès… i, això sí, amb propostes que es podien fer amb material que tenim fàcilment per casa. En definitiva, a trobar en els meus vídeos un oasi d’aprenentatge, gaudi i calma. És per això que vaig crear també la secció de contes, tots ells narrats des de la calma per alleujar insomnis i nervis, jocs d’atenció visual per a tota la família, recursos didàctics on-line, manualitats, etc.

I, des de març fins a l’actualitat, “Maestro Luis Primaria” ja supera els 1.500 subscriptors. Tot i que ja no estiguem confinats, he decidit seguir endavant en la creació de nous vídeos. El meu canal ha tingut una molt bona acollida per part d’infants, famílies i també per altres mestres. De fet, també tinc una secció de recursos per a docents. És un canal humil però a través del qual li poso molt d’afecte i vocació i crec que això arriba al públic i és el que més m’agraeixen. Publico vídeos tant en català com en castellà.

En definitiva, “Maestro Luis Primaria” m’ha permès posar la meva vocació al servei d’un moment altament complex, dur i incert que a nivell social hem viscut i seguir-ho fent per a incentivar l’aprenentatge des de la il·lusió, el gaudi i la calma.

Luis Garrido Bujardón

Enllaç al canal “Maestro Luis Primaria”:

https://www.youtube.com/channel/UCedioaBOrcDzv6jkfWxLNxA/videos