Un incendi declarat ahir a la nit a l’empresa Silence, dedicada a la fabricació de motos elèctriques, ha reduït a cendres les dues naus d’aquesta companyia, situada en el carrer Riera de Can Pahissa, 14-16, en el polígon industrial El Pla de Molins de Rei. Cap persona ha resultat ferida

Fins a 25 dotacions de Bombers de la Generalitat han treballat en l’extinció del foc que també ha afectat part d’una tercera nau pertanyent a una empresa de dedicada a fer treballs de neteges químiques, industrials i de clavegueres. En aquest cas les flames han cremat la zona d’oficines però s’ha pogut evitar que arribessin fins al magatzem.

Els bombers han tingut dificultats per apagar el foc a causa del perill d’esfondrament del sostre i de caiguda d’una de les parets perimetrals de les naus incendiades. Tot i que l’incendi ja està apagat, dues dotacions de bombers resten al lloc per fer seguiment i revisió. Les dues naus de Silence han quedat totalment calcinades.

En l’extinció del foc també hi ha participat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei i del SEM (Serveis d’Emergències Mèdiques), tot i que no han hagut d’atendre ningú.

Silence, líder en fabricació de motos elèctriques

L’empresa Silence es va instal·lar a Molins de Rei l’any 2017. Des de llavors la producció de motos elèctriques no ha parat de créixer fins a convertir-se en líder del mercat amb la fabricació, només l’any passat, d’unes 8.000 unitats. La majoria de motos de lloguer per minuts que circulen per Barcelona i per diverses ciutats espanyoles i europees han estat fabricades a les plantes ara incendiades. A més l’empresa s’havia aliat amb l’automobilística Seat per fabricar les seves motos elèctriques.

El creixement imparable de Silence havia portat als directius de la companyia a anunciar el trasllat de la producció a una altra nau industrial més gran situada a Sant Boi de Llobregat mentre a la vila es mantindria la seu central de la firma, es fabricarien les bateries i es faria l’assemblatge de les motos.

Amb la destrucció de les dues naus caldrà veure quin és el replantejament que fa l’empresa i com es recupera d’aquest fort cop.

Josep Ferrer

Comunicat de l’empresa:

La planta de Molins de Rei de Silence ha sufrido un incendio la pasada noche

Per saber-ne més sobre Silence:

https://www.silence.eco/actualidad-y-noticias-silence/

Fotografies cedides per @jordicosta1425:

Fotos cedides per la Guàrdia Urbana:

Fotografies cedides per Héctor Hernández: