Article d’opinió del representant del Partit Popular de Molins de Rei

Tinc l’absoluta convicció que l’independentisme i, de fet, qualsevol nacionalisme, és un pensament nefast i, en qualsevol cas, arcaic. Només aconsegueixo valorar com a positiu un cert patriotisme que molt poques vegades he practicat. Potser quan Espanya va guanyar el Mundial de Futbol… però el pobre Emilio Sánchez Vicario, un crack del nostre esport… jo anava sempre amb McEnroe. Igual sóc un mal espanyol…

Una altra convicció meva –que arrogant i superb m’està quedant l’article- és que puc convèncer a la gent que l’independentisme no és beneficiós per a Catalunya i que –agarra’t lector, que vénen corbes, que, encara que fos beneficiós per a Catalunya, de manera que, desconnectats d’Espanya, la nostra terra catalana fos un “Shangri-la” modern, ecològic, feminista, sense turistes… continuaria apostant per McEnroe, perquè hi ha coses que no té a veure amb guanyar o perdre, sumar o restar; hi ha coses que estan bé, unes altres que estan mal  i altres que no se sap… però l’independentisme, l’any 2020, és un error.

Igual no convenço a ningú. Segurament no convenceré a ningú.  Però ho intentaré. I vull fer-ho en condicions de “fair play democràtic” i de neutralitat institucional. Vull que l’Ajuntament de Molins de Rei sigui un fòrum neutral on discutir de política i que els ciutadans que vinguin a escoltar-me com a representant del Partit popular, un, cent, milers (això últim potser és una exageració) no se sentin estigmatitzats, forasters, de segona categoria o menyspreats pel seu Ajuntament. I això és el que ocorre quan l’espai públic de l’Ajuntament s’instrumentalitza per a llançar unes consignes polítiques o ideològiques.

On existeix un fòrum públic la neutralitat política de les institucions s’imposa de manera absoluta.

L’independentisme català necessita que els seus militants no s’adonin del fracàs que va suposar el proces i la fortalesa institucional de la nació espanyola, més enllà del govern de torn. Ja sé que el primer argument demagògic en contra ¿serà demanes joc net mentre fiques als nostres líders en la presó? Madureu. Rufián no està en la presó. Tarda tampoc. Ni tan sols Arthur Más. ERC no està il·legalitzada. Estan en la presó el que van infringir la Llei de manera clara, notòria i evident, després d’un procés judicial impecable, just i democràtic. Per a ocultar aquesta realitat, l’independentisme necessita gestos constants, proclames diàries, que permetin mantenir la tensió. I necessita alterar la vida institucional a la qual pot accedir, com els ajuntaments. Els municipis no són per a crear Repúbliques sinó per a gestionar la vida diària de la gent.

El ple municipal no té legitimitat per a aprovar decisions fora de l’àmbit municipal ni pot aprovar decisions contràries a la Llei ni als Tribunals i l’independentisme ho sap perfectament. El ple no és sobirà. L’Ajuntament és de tots i no pot ser utilitzat de manera partidista per uns pocs, però tampoc per uns molts. Qualsevol que reflexioni d’una manera honesta s’adoni que aquesta és una veritat fonamental en democràcia i que qualsevol que defensi que una institució és seva té un germen d’autoritarisme en el seu interior.

El govern municipal tolera per interessos partidistes que s’infringeixi la llei, la qual cosa hauria de bastar als militants independentista per a entendre que el gest de la pancarta o de la bandera és, de fet, buit i innocu. Molins de Rei continua sent Espanya amb pancarta o sense ella, però és una Molins de Rei pitjor, perquè aquesta pancarta enfronta a catalans contra catalans, a molinencs contra molinencs, una altra qüestió que l’independentisme intenta ocultar.

La neutralitat institucional no és un principi que l’estat espanyol s’hagi tret de la màniga per a impedir el proces i la independència; per contra, és un element fonamental de la democràcia, una garantia per al ciutadà que les institucions no són partidistes i que en aquest cas l’Ajuntament és un fòrum de tots.

El Partit Popular de Molins de Rei considera que ha de defensar la neutralitat de l’Ajuntament de Molins davant la inacció del govern municipal, en els Tribunals i aquesta defensa es fa en nom de tots els habitants de Molins de Rei, independentistes o constitucionalistes, perquè tinguin sempre un Ajuntament que no adopti una actitud esbiaixada contra ells, perquè puguin debatre totes les opcions ideològiques, en un fòrum neutral i just.

Antonio Valverde Cornejo_Representant Partit popular