L’Estel Ramon i la Maria Pluvins són dues waterpolistes molinenques, formades al Club Natació Molins de Rei, que han estat seleccionades per, durant dues temporades, entrenar i estudiar al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès a través d’una beca. Allà coincidiran amb la també molinenca Ariadna Temprano. Totes tres estan en categoria Cadet i amb tota probabilitat formaran part de la Selecció Catalana de la categoria.

Mentre que l’Ariadna fa dues temporades que va abandonar la disciplina del club molinenc per seguir la seva formació al Club Natació Mediterrani de Barcelona, tant l’Estel com la Maria no han deixat el club de la vila on van començar a practicar l’esport del waterpolo fa sis anys, quan eren benjamines. Aquesta temporada, mentre formaven part de la categoria Infantil, han entrat en el Programa de Seguiment de Nous Talents de la Federació Catalana de Natació (FCN) i un cop a la setmana, fins a l’entrada en vigor del Decret d’estat d’alarma per la COVID-19, entrenaven al CAR de Sant Cugat. La seva qualitat els ha permès obtenir la beca per seguir formant-se amb les millors waterpolistes catalanes de la categoria.

Una altra companya de l’equip Infantil, Paula Andrade, també ha participat en els entrenaments setmanals del CAR, però finalment no ha estat seleccionada per seguir la temporada vinent. Totes tres, però, continuaran defensant els colors del Club Natació Molins de Rei.

La Direcció del Club s’ha mostrat molt satisfeta per l’oportunitat que tenen les tres waterpolistes molinenques i més quan fa sis anys els van ploure les crítiques, algunes de les quals molt dures, per prescindir de l’equip Sènior Femení a causa, entre altres motius, de la manca de jugadores de base que poguessin nodrir el primer equip. “En aquell moment vam dir que volíem apostar per treballar la base i això és el que hem fet”, apunta el president de l’entitat, Jaume Mas. “Podem dir amb orgull que aquesta temporada hem tingut equips femenins competint en totes les categories i una prova de la bona feina que hem fet és que dues de les nostres waterpolistes seguiran la seva formació al CAR”, afegeix Mas.

Josep Ferrer

Estel Ramon
Maria Pluvins
Ariadna Temprano