Nota de premsa de TerrorMolins

TERRORMOLINS. FESTIVAL DE CINE DE TERROR DE MOLINS DE REI 2021
5-14 nov. presencial / 28 oct.-21 nov. online

Sota el leitmotiv ‘No és que t’agradi el cinema, és que al cinema li agrades tu’, el festival se celebrarà presencialment del 5 al 14 de novembre a Molins de Rei i online a Filmin del 28 d’octubre al 21 de novembre

Molins de Rei, 25/05/2021 L’any 1973 va néixer, a Molins de Rei, la Marató de Cinema de Terror, esdeveniment cinematogràfic pioner a l’estat que va ser l’embrió del festival TerrorMolins. La Marató va ser una iniciativa del cineclub local, que rumiant com poder aconseguir ingressos extres es va treure de la màniga una proposta absolutament trencadora que, encara avui, quaranta-vuit anys després, continua vigent i amb un èxit més que remarcable. Els primers dos anys es tractava de 16 hores seguides de cinema de gènere, que a partir de la tercera edició ja van passar a ser les clàssiques 12 Hores de Cinema de Terror de Molins de Rei, que han anat evolucionant des d’aleshores fins a convertir-se en el festival tal i com el coneixem actualment.

Quaranta edicions més tard, i després de pauses i reformulacions, la història del certamen està plena de moments estel·lars i edicions memorables, convidats cèlebres i sessions inoblidables. També ha tingut moments on el projecte s’ha vist compromès o anys orfes de festival. Finalment, però, el TerrorMolins celebra l’efemèride com un dels principals festivals cinematogràfics del país amb una edició que vol reivindicar el trajecte fet fins a l’actualitat i oferir, com cada any, la collita del més destacat del gènere de terror. El TerrorMolins 2021 tindrà lloc a les seus físiques del festival, a Molins de Rei, del 5 al 14 de novembre, i online a Filmin del 28 d’octubre al 21 de novembre de 2021.

40 edicions i 48 anys. El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei té una preferència per allò poc usual i en això de complir edicions i anys no havia de ser menys. Una mena de dissonància cognitiva, causada per un llarg parèntesi durant els anys noranta, que converteix el que podria ser la crisi dels quaranta, en la celebració d’una existència de gairebé mig segle. És per això que mira cap als seus inicis, a aquell 1973 que va donar peu a la marató de cine de terror més antiga de l’estat, embrió del festival actual. Una iniciativa cultural trencadora en aquells temps en què l’efervescència social s’obria camí per les esquerdes d’un règim i una casta que no havia de durar més de quatre dies… deien.

La contracultura. En general, tota mobilització social organitzada i visible, les accions i valors de la qual contrasten amb els de la norma establerta. O dit d’una altra manera: una ofensiva contra la cultura oficial; una «cultura en contra» que neix al marge, a l’underground. Un terme que defineix també un moment històric, que a l’estat espanyol va de 1968 a 1978, malgrat que les seves ramificacions acabin arribant als primers vuitanta. Una època i uns moviments, i també una actitud que podríem dir que van veure i veuran sempre el cine de terror com un gènere on poder anar un pas per endavant, que trenqui les barreres d’allò que es pot mostrar i explicar.

Aquest any, Terrormolins retrà homenatge a aquella època d’exploració i cerca d’aires nous. De trencar amb les imposicions, transgredint tot allò que sigui oficial per crear fora dels marges. De generar espais de trobada des d’una òptica associativa i comunitària. A aquesta societat que empenyia cap a la modernitat. A aquell renovat cine de terror que mostrava com mai ho havia fet injustícies i deficiències, pors i ansietats, d’un món que es clamava i es continua clamant. Passat i present s’hi donen cita, dempeus i amb la càmera en alt.

TerrorMolins. Festival de Cine de Terror de Molins de Rei