Cartes al llaç_ El Llaç nº 568

Com a molinenca em sento molt decebuda per la manca de sensibilitat dels nostres representants polítics envers la ciutadania.

Tots estem d’acord que si tenim uns serveis, els hem de pagar, això crec que no ho discuteix ningú, però sí que vull demanar honradesa i responsabilitat als polítics que em representen al meu Ajuntament, doncs ells són els qui han de vetllar pels nostres interessos davant les institucions i aconseguir que aquests siguin justos i equitatius, sense interessos partidistes.

M’ha indignat molt llegir a un mitjà local que l’Ajuntament rebutja la suspensió del Tribut Metropolità de l’AMB per al 2021 que li demana la Plataforma STOP Tribut AMB de Molins de Rei, perquè no es pot tornar a la Zona 2 del transport públic i renunciar a altres inversions, malgrat no veure’l un tribut “equitatiu”.

Pobre excusa per què els dos representants que tenim dins l’AMB no es dignin a defensar als seus veïns.

La Plataforma no diu pas que està en contra de la Zona 1; la Plataforma demana que el càlcul d’aquest tribut no sigui d’acord amb el valor cadastral. Tan difícil és d’entendre? I que mentre aquest greuge no es repari pareu de girar rebuts.

Jo em pregunto: si no el veuen “equitatiu”, per què no fan res per esmenar-ho?

Crec que infravaloren la intel·ligència humana i se’n foten de tots els vilatans.

Vilatans que us demanem que treballeu per aconseguir un canvi de la llei als organismes on faci falta (Generalitat, Govern de l’Estat) i trobar una manera de cobrament on tots els vilatans contribueixin. El transport és per tothom, per tant tots hem de contribuir, els propietaris i els que no ho són. No cal gravar sempre a aquests, ser propietari no és signe de riquesa. Pots ser propietari per herència i tenir una renda baixa, o pots viure de lloguer i que la teva renda sigui alta. Així que l’excusa del “qui més tingui que més pagui” sona una mica  supèrflua, s’ha d’anar al rovell de l’ou perquè  això  sigui cert i aquest precisament no està a la classe treballadora. I no cal que ens ho maquilleu dient que l’AMB és més que transport, ja està bé de tantes duplicitats.

Se suposa que us dediqueu al servei públic per resoldre problemes no per afegir-nos- en.

Atentament.

Eulàlia Fernández Llaveria