psscweb

Nota de premsa del PSC

La diputada ha fet aquesta reclamació en una visita al Baix Llobregat amb Marc Lamuà, portaveu socialista de Cultura al Congrés, que ha reivindicat el compromís del govern de Pedro Sánchez amb la cultura.

La diputada al Congrés dels Diputats Sònia Guerra ha reivindicat aquest dimarts el fort compromís del govern de Pedro Sánchez amb la cultura. En el marc d’una visita de Marc Lamuà, portaveu socialista de Cultura al Congrés, a espais culturals de Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern i Molins de Rei,

Guerra ha agraït el seu desplaçament i ha criticat la falta d’inversió del govern català en matèria cultural malgrat l’elevat nombre de competències que té en aquest àmbit. 

Per la seva part, Lamuà ha assegurat que la visita a les tres localitats li ha permès  “conèixer diferents projectes culturals i veure quines possibilitats tindrien de col·laboració amb el Ministeri de Cultura o altres ministeris”. Així mateix, s’ha compromès a fer tot el possible perquè el Ministeri de Cultura pugui ajudar a millorar aquests projectes. 

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, l’alcalde de Sant Just Desvern, Joan Basagañas i l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz així com regidors dels grups municipals socialistes dels tres municipis han estat presents respectivament a les visites. 

A Sant Boi, Moret i els dos diputats socialistes han pogut veure les termes romanes i l’ateneu del municipi. L’alcaldessa de Sant Boi ha mostrat la seva satisfacció per la visita de Lamuà perquè “ha permès posar en valor el patrimoni històric i cultural de la ciutat, sobretot pel que fa a les zones museístiques i les termes romanes”. Moret també s’ha mostrat convençuda de poder treballar amb el Ministeri de Cultura per poder disposar de recursos extraordinaris que permetin “millorar encara més el nostre patrimoni”.

A Sant Just Desvern, Basagañas ha agraït la visita de Lamuà i Guerra i ha remarcat que la col·laboració amb el Ministeri de Cultura suposarà una millora en la qualitat de la cultura a la localitat. Un dels espais que han visitat és la Penya del Moro. En aquest sentit, l’alcalde socialista ha explicat als dos  diputats que des de l’ajuntament estan incoant l’expedient perquè aquest monument sigui reconegut com a bé cultural d’interès nacional. 

Per altra banda, Paz ha agraït el compromís de Lamuà després de visitar amb ell i Guerra diferents monuments del municipi, d’entre els que destaca el Palau Recasens, que acollirà el centre d’art i cultura del Renaixement. El batlle de Molins de Rei creu que aquest nou espai “no només suposarà projectar Molins de Rei a nivell comarcal sinó que ho farà també a nivell nacional”. Paz també ha afirmat que el museu dotarà d’una “especificitat” a la localitat a partir “d’uns fets històrics documentats que volem ensenyar a tot el país i gràcies a la recuperació arquitectònica i a la col·laboració amb diversos centres d’art com el Museu Nacional d’Art de Catalunya”.

Marc Lamuà i Sònia Guerra
Marc Lamuà i Sònia Guerra