radarweb

Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’ús d’aquest radar s’emmarca en una nova campanya que comença avui dimecres, 19 de maig, i finalitzarà l’1 de juny, moment en el qual s’haurà de retornar l’equip, cedit pel Servei Català de Trànsit.

La Guàrdia Urbana de Molins de Rei participa en la campanya de radar elaborada pel Servei Català de Trànsit que busca contribuir a disminuir l’accidentalitat a les poblacions.

Des d’avui i fins a l’1 de juny, els controls de radar es faran a les vies competència de la Guàrdia Urbana i es prioritzaran les vies on s’han produït més accidents de trànsit, vies d’accés a la població i vies que han rebut sol·licituds de control de velocitat en format de queixes i suggeriments, a causa de la sensació d’inseguretat per motius de trànsit.

Així, l’estudi de l’accidentalitat dels darrers mesos indica que els carrers on més accidents s’han produït han estat l’avinguda Barcelona, el carrer del Pla, el passeig del Terraplè, el carrer Jacint Verdaguer, el carrer Llobregat, el carrer Felip Canalies i el carrer Miquel Torelló i Pagès.

Les vies d’entrada a la població amb més accidentalitat han estat l’avinguda Valencia i el carrer Jacint Verdaguer, i les vies que han rebut més queixes i suggeriments: l’avinguda Mare de Déu de Montserrat, el carrer Mancomunitat, a l’alçada de les Guardioles, i el carrer Anselm Clavé.

El sergent de la Guàrdia Urbana, Juan Antonio López, explica que “tots els vehicles que passin per davant del radar, prèviament veuran un senyal que els informarà de la presència del radar”.

El regidor de la Guàrdia Urbana, Miquel Zaragoza, insisteix en la importància “de sumar-nos a aquest tipus de campanyes. Amb aquesta projectem dos missatges als vilatans i vilatanes: el primer, la importància de l’autocontrol en la velocitat  i el respecte pels altres; i el segon, reduint la velocitat i complint amb les normes viàries, prevenim accidents i reduïm l’accidentalitat i la mortalitat. El nostre compromís passa per fer de Molins de Rei una vila més segura”.