Set ajuntaments de la comarca, entre els quals el de Molins de Rei, a més del Consell Comarcal del Baix Llobregat, han aprovat sengles mocions en les quals es reclama l’extensió del Trambaix de Sant Feliu de Llobregat a Molins de Rei travessant el Polígon Industrial el Pla. Els consistoris que han aprovat la moció, en la majoria de casos per unanimitat, són els de Molins de Rei,  Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Esplugues de Llobregat, Pallejà i Sant Just Desvern.

Els responsables de la campanya “Volem el Trambaix al Pla”, impulsada per CCOO, FAV Baix Llobregat, PTP del Baix Llobregat, UGT, Col·legi d’Ambientòlegs, Associació d’Empresaris del Pla, Catalunya Camina i altres entitats de caràcter local, valoren positivament la consecució dels objectius que es van proposar en una primera fase.

El proper objectiu de la campanya és aconseguir que el projecte s’inclogui en el nou Pla d’Infraestructures 2021-2030 i que “es reconegui aquesta actuació ferroviària com a prioritària”, dotant-la de pressupost i temporalització viable, de manera que “es posi en servei en un termini raonablement òptim”. Els responsables de la campanya consideren que el perllongament del Trambaix “milloraria substancialment la connectivitat amb els polígons d’activitat i els barris, i impulsaria una mobilitat més sostenible i la millora de la qualitat de l’aire del Baix Llobregat”.

Redacció

S’adjunta un document de la intervenció del molinenc Lluís Carrasco a l’acte “L’aposta pel Trambaix. Sostenibilitati serveis a la ciutadania” que es va fer el passat dimecres en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i va ser organitzar per Comissions Obreres Baix Llobregat.

Presentacio Tramvia al Pla 29-09-2020

A l’acte també hi va participar com a ponent la també molinenca, Veva Català en qualitat de presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Adjuntem també l’enllaç de la notícia elaborada per aquesta entitat:

https://www.cecbll.cat/index.php/2020/09/29/laposta-pel-trambaix-sostenibilitat-i-servei-a-la-ciutadania/