cineclub-frantz-molins-de-reiVolem lamentar la desaparició de les projeccions cinematogràfiques que cada dos divendres al mes promou des de fa dècades el CineClub Hal 2002. La voluntat desinteressada d’uns vilatans “malalts de cinema”, incansables en les seves ànsies d’oferir als espectadors molinencs un cinema de qualitat, ha permès que gaudíssim durant molts anys d’una oferta cinematogràfica que sembla que les circumstàncies actuals converteixen en inviable.

El gran problema que impedeix la continuïtat del CineClub té el seu origen en l’escassa assistència de públic a les projeccions, ja que quan no es projecten films amb un fort reclam comercial, la presència de públic és molt minsa i amb un perfil d’edat més aviat avançada. La dimensió d’habitants de la vila i els canvis en els hàbits de consum fan difícil la supervivència d’una oferta cinematogràfica més àmplia i regular. El públic jove, educat en la multioferta a través de molts canals, quan va al cinema busca espectacularitat en la projecció i més diversitat d’oferta i horaris.

Caldria una forta inversió per renovar els sistemes de projecció i així poder accedir a una programació actualitzada i de primera línia que desperti l’interès del públic i permeti ampliar l’oferta actual a un nivell que sedueixi els aficionats que assisteixen regularment a altres sales de la comarca. Les dimensions de la vila fan difícil la recuperació d’aquesta inversió i una oferta més humil com l’actual no acaba de tenir prou assistència de públic per garantir-ne la viabilitat.

A pesar d’aquestes dificultats, no s’hauria de tancar la porta a la possibilitat  que a Molins de Rei es pugui reprendre l’exhibició cinematogràfica regular, però per això ens caldria alguna iniciativa empresarial coordinada amb l’Ajuntament que permetés tornar a apropar el cinema d’actualitat als molinencs, més enllà de les moltes activitats relacionades amb el fet cinematogràfic que continuen existint a la vila.

El llaç 544 Maig 2018- EDITORIAL