samboriweb2

El jurat del Premi Sambori ha seleccionat l’obra “El Taxi”, de la molinenca Sara Quintero Ramírez, com a finalista en la categoria de segon cicle de secundària. Al costat d’aquesta estudiant de l’Institut Lluís de Requesens, el jurat també ha seleccionat el text “Et recordaré a l’ascensor”, de l’alumna Andrea Paola Crespo Olarte, de L’Hospitalet de Llobregat, i la narració “160 compassos”, de l’autor Guillem Caselles Saludes, de l’Institut de Sant Just Desvern. Qui dels tres serà el guanyador se sabrà el pròxim 16 d’abril de 2021 al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat, en un acte organitzat per Òmnium Cultural.

La convocatòria del XVè Premi Sambori de literatura de la demarcació de l’Hospitalet-Baix Llobregat ha rebut prop de 130 textos de més de 26 centres educatius. Una vegada valorats tots el treballs, el jurat, reunit el passat dijous 18 de març via conferència, va determinar els 18 finalistes de cada categoria: Cicles inicial, mitjà i superior de Primària, primer i segon cicle de Secundària, i Batxillerat i Cicles Formatius. Donada l’actual situació sanitària, el dia 16 d’abril podran assistir a l’acte de Cornellà de Llobregat un màxim de tres persones per cada finalista (un docent del centre, l’alumne finalista i un familiar d’aquest).

El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans. Va començar al País Valencià l’any 1998, organitzat per l’associació Escola Valenciana, i l’any 2006 Òmnium Cultural el va estendre a Catalunya i la resta de territoris de parla catalana. Per aquest fet és considerat el premi literari amb més participants d’Europa, amb una presència anual de 70.000 alumnes que hi concursen per demarcacions territorials. Sambori és com s’anomena al País Valencià el joc infantil de la xarranca.

Redacció