Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han sancionat a 6 persones, 4 d’elles per no obeir el confinament nocturn i 2 per incomplir les restriccions de mobilitat, en el setè, i de moment, darrer cap de setmana de confinament perimetral. En concret entre el divendres 11 de desembre i el diumenge 13 de desembre, en les accions conjuntes dels dos cossos policials es van aturar a 11 vehicles i a 25 persones amb el resultat de les 6 multes imposades.

En el sisè cap de setmana de confinament perimetral, es van denunciar a 9 persones per no respectar les restriccions de mobilitat. En concret, 5 de les multes imposades van ser per saltar-se el confinament i 4 per no portar la mascareta.

El cap de setmana anterior, el cinquè de confinament perimetral, el nombre de sancions imposades va ser de 6, totes elles per incomplir les restriccions de mobilitat.

En el quart cap de setmana de restriccions, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van aturar 54 vehicles i 41 persones i es van posar 13 denúncies. Sis d’aquestes sancions van ser per no obeir el confinament nocturn, 6 per incomplir les restriccions de mobilitat i 1 per incomplir el confinament.

En el tercer cap de setmana de confinament perimetral, els dos cossos policials van alertar a 88 vianants i 50 ciclistes i es van aturar a 62 vehicles, accions que van acabar amb la denúncia a 3 vianants i a 20 ciclistes per incomplir la restricció de mobilitat. A banda la Guàrdia Urbana, en solitari, va alertar a 35 vianants i va aturar a 66 vehicles, accions que van derivar en 2 denúncies per infringir la restricció de mobilitat o no portar mascareta.

En el segon cap de setmana de confinament perimetral, la Guàrdia Urbana va sancionar a 3 persones. En concret a 2 veïns de Molins de Rei per no dur mascareta i a 1 persona de fora de la vila a qui li van posar tres multes per cometre tres infraccions: no portar mascareta, moure’s en hores nocturnes i fer-ho fora del municipi de residència sense causa justificada.

I en el primer cap de setmana d’entrada en vigor d’aquesta mesura la Guàrdia Urbana va posar un total de 8 sancions, 5 per no respectar el confinament nocturn, 2 per no dur la mascareta i 1 per consum de begudes alcohòliques a la via pública.

Recordem que el confinament perimetral decretat per la Generalitat de Catalunya i que s’aplicava des del divendres 30 d’octubre a les 6 del matí, impedia sortir del municipi de residència, sempre que no fos per causa justificada com anar a treballar o al metge, entre altres. La mesura s’allargava fins a les 6 del matí del dilluns i s’afegia a la que s’aplica des del diumenge 25 d’octubre i que estableix que no es pot sortir al carrer entre les 10 de la nit i les 6 del matí, si no és també per un motiu justificat.

A partir del proper cap de setmana ja no hi haurà confinament perimetral municipal sinó que la gent, entre les 6 del matí de divendres i les 6 del matí del dilluns, es podrà moure per la seva comarca de residència, sempre que el Govern de la Generalitat no faci marxa enrere de la seva decisió. El confinament nocturn es manté.

Josep Ferrer