ambuweb
El departament de Salut ha iniciat aquest dilluns 31 de maig els treballs per a instal·lar un mòdul prefabricat al costat del Centre d’Atenció Primària (CAP) La Granja de Molins de Rei per tal de poder fer aquí tota l’activitat relacionada amb el coronavirus i separar-la de la resta d’actuacions i atencions que es fan a l’ambulatori.

Un cop instal·lada l’estructura ara cal equipar-la amb mobiliari, estris i connexions per poder iniciar l’activitat, unes tasques que s’allargaran encara uns dies.

L’objectiu d’aquests mòduls que Salut està instal·lant a diferents ambulatoris de Catalunya, “és separar l’activitat COVID de la resta, garantint els dobles circuits i assegurant una major seguretat dels professionals i els ciutadans dins els centres, així com donar suport als CAP que no disposen de suficient espai”, segons es diu en un comunicat de premsa del departament de Salut. L’actuació forma part del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària, “amb la voluntat d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i donar una millor atenció als pacients crònics”, s’afirma en el mateix comunicat.

El cost mitjà de cada estructura i el seu equipament és d’uns 70.000 euros. Estaran operatius entre dos i quatre anys depenent de les necessitats de cada ambulatori i de la seva gestió se n’encarreguen els mateixos Equips d’Atenció Primària dels CAP. Els mòduls es col·loquen en terrenys propietat del departament de Salut o bé de titularitat municipal.

Text i fotografies: Josep Ferrer