La pandèmia obliga a ajornar sense data de represa les obres de millora de l’estació de Renfe de la vila

L’estat d’alarma provocat per la COVID-19 ha obligat a Renfe a ajornar sense data de represa les obres de millora de l’estació de tren. Fonts de la companyia ferroviària han indicat que els treballs es faran segur però que primer s’han de prioritzar altres actuacions com les obres que s’han de fer entre Martorell i Castellbisbal, en concret en un túnel de més d’un quilòmetre, ja previstes també en el calendari global de millores de la línia de R4 Rodalies. A més a l’hora de reprendre els treballs es tindrà en compte que provoquin les mínimes molèsties als veïns que viuen entorn de l’estació.

Els treballs de millora de l’estació de Molins de Rei, que ha de permetre que la instal·lació sigui totalment assequible a persones amb mobilitat reduïda, tenen un pressupost de 5.098.790 euros i un termini d’execució de catorze mesos.

Les principals actuacions que s’han de fer són: instal·lació d’ascensors d’accés a les andanes; adequació i renovació d’escales; recrescut i prolongació d’andanes fins als 200 metres; nova pavimentació i configuració de vorada segons normativa d’accessibilitat a totes les andanes; adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes; noves marquesines de 75 metres de llargària; nous encaminaments al vestíbul i andanes; nova zona d’Atenció i informació al viatger.

Redacció