El passat 27 de maig es van iniciar les obres de reforma de l’avinguda de València i Barcelona.

L’antiga Carretera passa a ser d’un sol sentit entre la plaça de la Bàscula i el Passeig del Terraplè durant els vuit mesos que està previst que durin les obres.

Mentre s’executi la reforma, tots els vehicles que vulguin desplaçar-se en direcció a Sant Feliu de Llobregat hauran d’utilitzar l’itinerari alternatiu habilitat als carrers de la Verge del Pilar i de Felip de Canalias. Els busos interurbans que passen per aquest punt modifiquen els seus recorreguts i s’han reubicat algunes parades. L’horari d’obres serà de 8h a 18h. També és possible que es treballi alguns dissabtes al matí, fins a les 14h.

El projecte de renovació de la carretera s’executarà en diferents fases. La primera comprèn el tram entre el Passeig del Terraplè i el carrer de Josep Folqué,  inclosa la plaça de la Bàscula. Les obres han començat pel costat riu i després continuaran pel costat muntanya. D’aquesta manera sempre hi haurà un carril per circular en direcció Quatre Camins, però en sentit contrari s’haurà d’utilitzar l’itinerari alternatiu, com ja hem indicat.

Segons s’informa des de l’Ajuntament, en tot moment es garantirà l’accés amb vehicle privat fins a l’estació de RENFE i es mantindrà l’ús dels pàrkings privats a la zona afectada per les obres. Les places d’aparcament en zona blava s’han desplaçat al carrer Verge del Pilar. Pel que fa a les zones de càrrega i descàrrega es mantindran en els mateixos punts on estan ara. Mentre durin les obres els contenidors de brossa es ressituaran i s’instal·larà un sistema d’enllumenat provisional.

Aquesta reforma s’ha iniciat dos anys després de que per votació popular es decidís eixamplar les voreres de la Carretera i remodelar la plaça de la Bàscula, opció que va obtenir el 35,74% dels vots de les 1.854 persones que van participar a la consulta organitzada per l’Ajuntament. La alternativa de deixar els usos de la carretera tal com estava abans de la reforma va obtenir un 33,41% de vots i la que incorporava un carril bici, el 30,86% de vots.

El projecte ha estat impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i té un pressupost de 2.088.529 euros. L’Ajuntament ha destinat 1,5 milions d’euros del pressupost del 2019 a l’execució d’aquestes obres de reforma d’una de les vies de comunicació més importants del municipi.

El Llaç 556 Juny 2019_Redacció

Plànol cedit per l’Ajuntament de Molins de Rei