Comunicat de premsa d’Esquerra Republicana Molins de Rei

El Ple rebutja la proposta d’ERC Molins de distribuir vals de 20 euros

Molins de Rei, 28 de desembre de 2020

El Ple Municipal del passat 17 de desembre va rebutjar la proposta del Grup d’ERC Molins de distribuir vals de descompte de 20 euros per família per utilitzar només en establiments locals de Molins de Rei, una proposta que tenia un doble objectiu: dinamitzar el comerç de la nostra vila i, de retruc, ajudar les famílies durant aquesta crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19.

Des que la pandèmia, que ja fa prop d’un any que ens afecta, va irrompre amb la seva màxima virulència obligant a emprendre mesures molt restrictives i severes, a ERC Molins vam començar a treballar pensant, sobretot, en els sectors que més han patit, i pateixen, aquesta crisi. Un d’aquests sectors és el del comerç. Per això la proposta sorgida de la nostra secció local: una mesura que ajudaria les famílies amb les compres del dia a dia i al mateix temps revitalitzaria el comerç de la nostra vila. Aquesta mesura no és nova, ja que ens vam fixar en iniciatives similars que ja es duen a terme en municipis com Reus i Sant Cugat del Vallès, on es van aprovar i es van posar en pràctica de diferents maneres, però sempre amb el mateix objectiu: ajudar el comerç i les famílies.

Malauradament, la proposta presentada al Ple del 17 de desembre no va tirar endavant perquè la resta de grups municipals hi van votar en contra, argumentant motius diferents. La major part de les crítiques es van centrar en el fet que la proposta no tenia un objectiu social, ja que els vals es repartien entre totes les famílies, sense distinció ni tenir en compte les necessitats de cada família. Efectivament, l’objectiu de la moció era dinamitzar el comerç i que tothom es pogués beneficiar de la iniciativa consumint en establiments locals. Per a un enfocament social de la moció n’hauria calgut una altra, que és el que vam respondre a una proposta de Molins Camina Podem.

A banda de la negativa d’una proposta que ens sembla bona perquè beneficia directament Molins de Rei, des d’ERC Molins creiem que no es va acabar d’entendre l’objectiu amb què la presentàvem i per això lamentem sobretot que s’aprofités el Ple per fer només crítica, sense cap voluntat prèvia, a excepció d’un sol grup, de parlar-ne pensant a millorar-la, quan nosaltres hauríem preferit treballar-la conjuntament amb la resta de grups. Aquest és el motiu pel qual vam fer arribar la proposta al Govern municipal abans de donar-li forma de moció.

Secretaria de Comunicació d’ERC Molins

erc