coralweb
Quòdlibet Grup Coral ha mantingut l’activitat musical tant com ha pogut. Tant és així que ja estem preparant un concert amb la Coral Cantiga.
Serà el IV Cicle Coral Quòdlibet de Molins de Rei i serà molt especial perquè el dedicarem  a l’Enric, membre actiu i molt estimat de QGC, que va morir l’estiu passat. Per ell, hem instaurat el Memorial Enric Prats i Lladó, per recordar-lo sempre a través de la música coral, una de les seves grans passions.

La Coral Cantiga va néixer l’any 1961. La fundà Leo Massó  als Lluïsos de Gràcia de Barcelona i la dirigí durant els primers anys. Com a directors, l’han succeït Oriol Ponsa, Edmon Colomer i –des de l’any 1981– Josep Prats. És un dels cors amb més trajectòria del nostre país.

Ha col·laborat amb prestigioses orquestres –Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, Hertfordshire Chamber Orchestra, English Chamber Orchestra, Bournemouth Sinfonietta, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Càmera de l’Empordà, Orquestra  Nacional de Càmera d’Andorra, Orquestra Barroca Catalana– i, a casa nostra, ha participat entre altres al Festival de Música de Barcelona, al Grec, al Festival de Música Antiga, a la Mostra de Música contemporània io al Palau de la Música Catalana.

A l’estat espanyol, ha ofert concerts a Santander, Vitòria, Valladolid, Segòvia, Màlaga, a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, al Palau de la Música de València, al Festival de Música Sacra de Cuenca, etc.

Ha participat en diversos festivals internacionals: Flandes, Loughborough, Autun i també a l’Europa Cantat, incloent-hconcretamenti el de Barcelona 2003.

Destaquen les col·laboracions amb Maria del Mar Bonet, Albert Guinovart, Feliu Gasull i el poeta Enric Casasses; i, entre les produccions pròpies, tres espectacles sobre textos de Rilke, García Lorca i poesia en català. 

La Coral Cantiga ha estat dirigida, entre d’altres, per  prestigiosos directors: Pierre Cao, László Heltay, Oriol Martorell, Salvador Mas, Antoni Ros-Marbà, Johan Duijck, Fernando Eldoro, Marcos Leite, Trevor Pinnock, Néstor Andrenacci i Salvador Brotons.

El concert que organitza QGC tindrà tres parts. A la primera, la Coral Cantiga interpretarà Música silenciada, música vocal escrita per dones compositores: Clara Wieck, Fanny Hensel, Eva Ugalde, Carlota Baldrís i Mariona Vila. La direcció anirà a càrrec d’Eva Martínez i els acompanyaran la pianista Mercè Sanchís i la recitant Agnès Prats.

A la segona part, Quòdlibet Grup Coral interpretarà Música sacra dels compositors Felix Mendelssohn, Edward Elgar, Josep Ollé i Francesc Vila; la direcció anirà a càrrec de Xavier García Cardona i el pianista Paul Parera s’ocuparà de l’acompanyament.

El concert acabarà amb la lectura d’un text dedicat a l’Enric i tres peces comunes: Cançó de bressol de Johannes Brahms, Aubada de Joan M. Thomàs i Cantique de Jean Racine de Gabriel Fauré; la direcció anirà a càrrec de Pep Prats, actual director de la Cantiga.

És una ocasió única i extraordinària per poder gaudir d’un gran concert coral amb recitació de textos i acompanyament de piano.

La convocatòria és pel dissabte dia 3 de juliol, a les 6 de la tarda, al Teatre del Foment Cultural i Artístic. 

Núria Garriga-Pujol, presidenta QGC

Quodlibet-concert Enric sol
Enric Prats
Quodlibet-concert Quodlibet concert palau març 20
Quòdlibet Grup Coral.Concert al Palau. Març 2020
Quodlibet-concert Cantiga - MnaTEc 2017
Coral Cantiga. MnaTEc 2017