L’Orfeó Català va oferir un concert inclòs en el seu projecte “Xarxa Coral”, el dissabte 7 de març, al Foment Cultural i Artístic, amb notable assistència de públic.

L’obra cabdal d’aquest concert va ser el “Rèquiem” de Gabriel Fauré i va ser complementat amb obres d’Eduard Toldrà i d’Albert Guinovart. Tot seguit, l’Orfeó Català i Quòdlibet, conjuntament, van interpretar una altra obra d’Albert Guinovart i una de Xavier García Cardona, director de QGC. Va cloure l’acte “El Cant de la Senyera” amb la participació del públic.

El projecte “Xarxa Coral”, de l’Orfeó Català, va sorgir per potenciar vincles i una relació més estreta amb altres cors de Catalunya, tot realçant el gran treball, coral i de país, que s’està desenvolupant des de fa anys. És en l’àmbit d’aquest projecte que es van celebrar concerts a Solsona, Molins de Rei i al Palau de la Música Catalana amb la participació de l’Orfeó Català, l’Orfeó Nova Solsona i Quòdlibet Grup Coral.

Després d’haver actuat l’Orfeó Català a Solsona i a Molins de Rei, el diumenge 8 de març va tenir lloc un tercer concert, al Palau de la Música Catalana, amb la participació dels tres cors. Quòdlibet Grup Coral va obrir la diada oferint “Nocturnos de la ventana” de Francesc Vila, amb acompanyament de piano. Seguiren “Els contrabandistes” del compositor molinenc Francesc Civil i una selecció de “Ressons de l’Al-Àndalus” de Josep Lluís Guzmán, en aquest cas acompanyats d’un conjunt instrumental.

A continuació va actuar l’Orfeó Nova Solsona, amb un repertori molt variat, i seguidament tingué lloc la intervenció de l’Orfeó Català. Per cloure el concert, s’ajuntaren dalt l’escenari els tres cors i antics cantaires de l’Orfeó per interpretar tres cants comuns. Probablement el moment culminant de la diada i que dóna sentit al “Xarxa Coral”, símbol de cooperació i germanor entre entitats. Aquestes obres van ser dirigides per cadascun dels directors i es va acabar el concert amb el Cant de la Senyera.

No cal dir que l’elecció de Quòdlibet per participar en l’edició del 2020 de “Xarxa Coral” i el fet cantar al Palau de la Música Catalana ha estat una fita important en els quasi quaranta anys d’història. Va ser especialment entranyable la retrobada de cantaires de Quòdlibet amb qui va ser-ne director el curs 2007-2008, en Pablo Larraz, que ara és al capdavant de L’Orfeó Català.

Quòlibet Grup Coral