Nota  de premsa de la Cambra de Comerç de Barcelona

La Delegació de la Cambra al Baix Llobregat insta els municipis de la comarca a sumar-se a la campanya Que cap empresa tanqui

  • Aquesta campanya, fruit de la col·laboració de les Cambres de Catalunya, té com a objectiu ajudar empreses afectades per la crisi sanitària i evitar que acabin tancant.
  • S’ha posat a disposició de les empreses una línia d’assessorament multidisciplinari format per més de 200 professionals de les Cambres i d’altres entitats col·laboradores.

Barcelona, 25 de maig de 2020.- Les Cambres de Comerç de Catalunya han unit forces per fer front a l’actual crisi sanitària, un dels reptes més grans que ha tingut el país en la seva història. Fruit d’aquesta col·laboració ha nascut Que cap empresa tanqui, una campanya que té com a objectiu evitar que les empreses catalanes tanquin per culpa de la pandèmia. La Delegació del Baix Llobregat s’ha dirigit a tots els ajuntaments, així com entitats de la comarca i els ha instat a sumarse a aquesta iniciativa.

Un dels grans eixos d’aquesta campanya és resoldre els dubtes i assessorar les empreses davant d’incerteses derivades de la reducció d’ingressos i liquiditat als seus negocis, així com guiar-les per accedir a les ajudes aprovades per les administracions. 

En aquest sentit, s’ha posat en marxa una línia d’assessorament multidisciplinari format per més de 200 professionals. El servei, totalment gratuït, individualitzat i accessible a través de la web, està dirigit a emprenedors, autònoms i pimes amb dificultats econòmiques derivades de la pandèmia. S’ha concentrat el màxim nombre d’assessors disposats a atendre el que es preveu siguin moments molt difícils pel teixit econòmic i empresarial del país.

En paral·lel, al llarg de la campanya s’han establert altres eixos d’accions, tant a curt termini com a llarg termini, però tots amb un clar objectiu: preservar els màxims llocs de treball i d’empreses. Entre aquests eixos, per exemple, es troben la creació de trobades d’empreses per activar l’economia, i discutir entre tots solucions, plans i accions per afrontar la nova normalitat.

Per últim, es vol promoure l’anàlisi constant de les mesures necessàries per ajudar l’economia i pressionar l’administració, aportant estudis i dades. Les Cambres consideren essencial analitzar de forma crítica qualsevol mesura que sorgeixi per tal d’evitar la destrucció de llocs de treball.

Totes aquelles empreses i autònoms que vulguin accedir a aquest servei per tal de rebre assessorament o suport davant les problemàtiques que ha causat aquesta situació excepcional es poden adreçar a la seva respectiva Cambra.