El nombre d’aules tancades a Molins de Rei arran de la pandèmia s’ha incrementat aquesta darrera setmana passant de dues a set. Segons les dades facilitades pel departament d’Ensenyament amb data del 20 de febrer, a banda de les set aules confinades hi ha 188 persones de la comunitat educativa en quarantena -fa una setmana n’eren 59- i en els darrers 10 dies s’han registrat 7 positius. Fa dues setmanes, el 6 de febrer, hi havia 4 grups tancats, 100 persones confinades i el nombre de positius era de 12.

Qui està patint més la pandèmia a hores d’ara és l’escola Pont de la Cadena que té 4 classes tancades amb 96 alumnes, 6 docents i 3 personal extern obligats a fer quarantena i amb el positiu d’un docent en els darrers 10 dies. L’escola Sant Miquel té una aula confinada amb 25 alumnes i un docent tancats a casa i amb 2 positius d’alumnes. El Virolai també té un grup tancat amb 30 alumnes confinats i el positiu d’un alumne. L’altra aula tancada és a l’escola Castell Ciuró amb 24 alumnes i un professor i un personal extern confinats i el positiu d’un alumne.

També s’han detectat el positiu d’un alumne a l’institut Bernat el Ferrer mentre que a l’escola Josep Maria Madorell tenen un alumne confinat.

Els dos instituts, els que més positius acumulen: Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Bernat el Ferrer i el  Lluís de Requesens, amb 33 casos i 32 casos respectivament en cada equipament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 15 i 10 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària qui acumula més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa és el Josep Maria Madorell amb 19 positius, seguit del Castell Ciuró amb 13, La Sínia amb 12, Pont de la Cadena amb 9, El Palau amb 5 i l’Estel amb 4. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Rodó i el Patufet han tingut un positiu cadascun mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Dades del conjunt de Catalunya

Dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 3 tancats, xifra que representa el 0,4% del total. Una setmana abans el nombre de centres tancats era de 2. Hi ha 1.139 grups confinats que afecten 27.443 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 2.493 positius dels quals 2.195 són alumnes, 258 docents i 40 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 54.094 dels quals 47.683 són alumnes, 5.876 docents i 535 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/