Jordi Costa impulsa el projecte “Postals per no Oblidar”

L’activista cultural molinenc Jordi Costa (@jordicosta1425) ha iniciat el projecte anomenat “Postals per no Oblidar”. Es tracta d’una sèrie de postals que s’han editat en benefici de la Caixa de Solidaritat. La presentació del projecte es farà aquest dijous 14 de maig, a les 18.30 h, a través de la plataforma Instagram Live.

Les 12 postals del projecte són obra de Jordi Costa, en concret “dels últims moviments que hi ha hagut a casa nostra: Perpinyà, Camp Nou amb Tsunami Democràtic, Urquinaona, Aeroport, talls a la Meridiana…”, explica l’autor. Cada postal “va personalitzada amb l’adreça de tot@s els presos polítics, inclosos els dos nois marroquins que van ser detinguts a Girona i el noi de Madrid que també està tancat per les protestes arran de la sentència de l’1 d’octubre”. En el projecte hi ha una tretzena postal, obra del fotoperiodista Jordi Borràs, que també col·labora en la iniciativa. L’actriu i escriptora molinenca Estel Solé hi ha participat amb un poema al darrere de la postal de Borràs.

En la difusió de “Postals per no Oblidar” també es compta amb la col·laboració de la meteoròloga i comunicadora Mònica Usart i l’activista Joan BonaNit, mentre que l’actriu Mercè Martínez i Joan Dausà posen veu al vídeo promocional que s’ha fet per donar a conèixer el projecte. A més a més, durant tres setmanes se sortejaran tres llibres: un de Joan BonaNit, un d’Estel Solé i un altre de Jordi Borràs.

Segons explica Costa, “l’objectiu de les postals, a priori, és que la gent escrigui als presos i que no caiguin en l’oblit, tal com està passat actualment, que entre una cosa i una altra, quasi no se’n parla d’ells”.

Si algú està interessat en aquest projecte i a adquirir les postals, ho pot fer a la botiga en línia www.postalspernooblidar.cat.

Redacció

Vídeo promocional: