raichweb

L’actor, director de teatre i escriptor Pere Raich i Vendrell (Molins de Rei, 1948) ha publicat la seva primera novel·la, “La noia del desert”. Es tracta d’un relat de 172 pàgines editat per l’editorial L’Albí en la seva col·lecció de Narrativa.

L’obra, que és una ficció, es posarà a la venda el proper 16 de febrer i es podrà adquirir al preu de 19 euros. Narra la vida de Faghira, una noia que, segons es diu a la sinopsis del llibre, “vaig trobar a la Perla, la gran duna de sorra blanca, a Tifariti”. Amb una història colpidora al darrera, ella mateixa explica les seves pròpies vivències. El resultat és “un relat tan senzill, cruent i cruel, com tendre i amorós”. La novel·la té com a denominador comú “la imperdonable ignomínia del poble espanyol davant del poble sahrauí”, perquè tot el que li passa a la protagonista “li esdevé com a conseqüència d’aquest fet”. Tot i així, “la vida dona moltes voltes i la de la Faghira és plena d’infortunis, de sorts i de màgies que en la creença d’alguns, avui, encara perduren”. Després de llegir la història, Raich confia que el lector s’enamori de la protagonista, “com jo me’n vaig enamorar”.

Aquesta és la primera novel·la de Pere Raich, tot i que ha publicat poemes i altres escrits en diverses publicacions de poesia visual, destacant el seu treball “Torres Destarotades” (1981), fet amb Toni Moreno i Josep Bergadà. Polifacètic i hiperactiu, en Pere ha viatjat per feina per nombrosos països d’arreu del món, cosa que li ha permès conèixer cultures ben diferents de la nostra.

Redacció