perejoanweb

Pel Sant Jordi de l’any passat, l’escriptor molinenc Jordi Anducas ho tenia tot a punt per presentar la seva segona novel·la “Pere Joan. L’arrelament”. La COVID-19 va fer que es quedés discretament a les prestatgeries i només la relaxació de les mesures sanitàries ha permès que aquest Sant Jordi pugui sortir al carrer com si es tractés d’una novetat. A mesura que es vagi restablint la normalitat, en Jordi Anducas farà les oportunes presentacions de la seva nova obra.

“Pere Joan. L’arrelament” és la continuació de “Guilhèm. Arrels trasplantades” on es descriu com s’integraven a la societat de la Catalunya dels segles XVII i XVIII els descendents d’aquells emigrants occitans que van travessar els Pirineus buscant una millor condició de vida.

La novel·la segueix furgant en la seva genealogia, però podria ser la història dels avantpassats de moltes de les famílies que tenen els seus orígens a l’altre costat dels Pirineus i on la majoria dels personatges que hi surten, estan documentats en algun llibre o paper dels que el temps encara no ha consumit.

A part del gaudi pel relat que ens presenta en Jordi Anducas, a “Pere Joan. L’arrelament” hi descobrirem com es vivia al nostre país en un temps castigat per les guerres entre les grans cases reials europees i on encara quedaven reminiscències de l’època feudal.

Redacció