Ens ha deixat en Rafel Canosa, president de La Peni

El passat dissabte 6 de febrer els molinencs vam rebre la trista notícia de la mort sobtada del president de la Joventut Catòlica – La Peni, Rafel Canosa, als 53 anys.

En Rafel formava part de la junta de La Peni des de l’any 2008, exercint com a tresorer fins que el passat desembre va ser escollit president de l’entitat. També estava vinculat als Pastorets, al Cineclub, a l’Agrupa i altres entitats de la vila.

A les eleccions municipals del 2003 va formar part de la candidatura d’Iniciativa i Esquerra per Molins de Rei.

Home apassionat pel teatre i la cultura, el divendres abans del cap de setmana en que va morir sobtadament es trobava assajant l’obra “Deu negrets” amb el Grup de Teatre Quinze Arcades, obra que s’havia de representar al Teatre de La Peni, un dels pocs actes presencials de la darrera Fira de La Candelera i que es va haver de suspendre després de conèixer la seva mort.

Romà Català

La mort sobtada del president de la Joventut Catòlica - La Peni, Rafel Canosa, als 53 anys, ha fet que nombroses entitats i col·lectius amb els quals estava vinculat expressessin el seu condol per tan sentida pèrdua. També ho han fet persones a títol individual com l'alcalde de la vila, Xavi Paz o la regidora d'ERC, Marta Espona.

Comunicat de la Junta de la Joventut Catòlica-la Peni

Lamentem haver de comunicar, en aquests moments tan tristos, la pèrdua inesperada i sobtada del nostre president, en Rafel Canosa Masdeu. 

Gairebé dos mesos després d’haver-se renovat la Junta, el Rafel encapçalava un nova etapa plena d’il·lusió i nous projectes culturals, malgrat totes les dificultats que ens ha imposat aquesta pandèmia. La seva vitalitat, entusiasme, optimisme i interès per tot el món de la cultura en general el feien especialment indicat per continuar amb la feina de la Junta anterior, de la qual n’havia estat tresorer durant molts anys.

Però, a banda de tot això, ens dol especialment la seva mort perquè era un bon amic i una gran persona. El trobarem molt a faltar.

Descansa en pau, Rafel.

La Junta Directiva de la Peni

Molins de Rei, 6 de febrer de 2021

Comunicat de Marta Espona

Després de molts anys, aquest desembre passat jo deixava la Junta de la Peni i el Rafel passava a substituir el Josep M. com a president. Feia molt de temps que, en broma, jo ja li deia “president”, perquè estava plenament convençuda, i encara ho estic, que era la persona idònia per continuar i ampliar els reptes que durant tant de temps ens havíem plantejat com a Junta: bàsicament, obrir l’entitat i oferir cultura per a tothom i des de totes les disciplines. 

I era la persona idònia perquè s’ho creia i lluitava perquè contínuament féssim coses, tant si la idea era seva com si no. Responsable, pencaire, rigorós, optimista, entusiasta, tossut si no ho veia clar, però obert a entendre les posicions dels altres… era fàcil treballar al seu costat. 

Em sento molt orgullosa d’haver format part d’aquest projecte renovador de La Peni, però ara em sento molt trista i amb un buit immens quan penso en tot el que havia de venir. 

Junts haurem de remar perquè el vaixell de La Peni continuï amb el rumb que al Rafel li hauria agradat que agafés. Ara més que mai, cal que la família de La Peni estigui junta i entre tots fem el millor homenatge que podríem fer al Rafel: La Peni oberta a tothom i amb un munt d’iniciatives culturals en marxa.

Rafel, continuarem la teva tasca, paraula!

Comunicat d’Els Pastorets de Molins de Rei

Avui els Pastorets de Molins de Rei estem de dol.
El Rafel ens ha deixat.
Un cop dur difícil de pair i impossible d’assimilar.
La seva vitalitat, el seu entusiasme, la seva energia i el seu somriure seràn un bonic record.
La família de Pastorets i sobretot l’equip tècnic que ell tant estimava i en formava part, volem enviar una forta abraçada als seus fills, el Pau i el Pere i a tot el seu entorn.
Seguirem muntant decorats, seguirem pujant el teló i seguirem omplint platees, però amb la teva absència res serà el mateix.
Bon viatge Rafel i gràcies pels moments que ens has regalat.

Des de Fòrum XXI-El Llaç fem arribar el nostre condol als familiars, amics i membres de les entitats en les que estava implicat.

Comunicat de Molins En Comú

Rafael Canosa, amic, company i col·laborador de tantes entitats de la Vila. Has marxat massa aviat. Et volem recordar com una magnífica persona. Sempre amb bones idees, treballador per una Vila millor des d’iniciatives de participació política i amb la cultura com a eina transformadora. Et trobarem a faltar. El nostre més sentit condol als seus familiars i amics. Una Fira encara molt més trista.

Comunicat del Cineclub Hal 2002

Davant la dolorosa notícia de la mort sobtada de Rafel Canosa Masdeu, amic, company i membre de la junta del Cineclub, volem fer arribar el condol més sincer a la seva família i també a totes aquelles i aquells que, com nosaltres, compartíem amb ell amistat i compromís amb la nostra cultura.

En Rafel, tresorer de la nostra entitat, ha estat un dels principals artífexs del retorn del Cineclub l’any 2020 i de l’acollida que aquest ha rebut per part de La Peni. Tot plegat va fer possible la represa de la nostra activitat en uns temps difícils, que ara ho seran encara més.

La seva dedicació, l’entusiasme i el compromís que mostrava amb l’entitat era un dels principals actius del present i del futur del Cineclub i de la cultura de la vila. L’absència d’en Rafel ens deixa un gran buit. No serà fàcil trobar relleu al seu tarannà absolutament positiu i responsable ni ho serà, sobretot, saber que no podrem compartir amb ell la vida que li quedava per viure.

Que la màgia del cinema t’acompanyi allà on siguis, Rafel.

Comunicat de Teatre Quinze Arcades

Avui es un dia trist per la companyia 15 Arcades
D’una manera inesperada ens ha deixat el nostre company Rafel.
Company de teatre, company de junta de la Peni… AMIC.
Avui era un dia d’alegria, tots en teniem moltes ganes.
Ahir despres de l’assaig general, varem fer una cordial i alegre despedida “fins demà”
Aquest demà ja no existeix.
Bon viatge estimat Rafel.
Ja et trobem a faltar.

Piulada de l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, al Twitter

Hi ha moments que et quedes sense paraules. Només sents el cop glaçat que et colpeja i et paralitza. Una forta abraçada allà on estiguis Rafael. I el condol més sentit pels familiars i amics. També una forta abraçada per tots ells

https://twitter.com/xavipaz/status/1358151169609256963

Comunicat del Grup de teatre Filagarsa

Volem transmetre el nostre més sincer condol als amics i companys de Teatre15 arcades, dels Pastorets de Molins i de la Joventut Catòlica per la pèrdua d’en Rafael Canosa. DEP.

Comunicat de l’Agrupa

Aquest Epitafi no l’hauríem d’haver escrit ara, no tocava fer-lo en aquests moments, però la dissort ens hi obliga malgrat que encara se’ns remouen tots els nostres sentiments.

Hem perdut un home bo, ens ha deixat de sobte una persona que per l’Agrupa tenia un pes molt important, una persona que amb la seva bonhomia era el company vital en tot el ventall de la casa; un membre compromès amb el Diables de l’Agrupa, un pare responsable en tota l’activitat de l’Esplai, un braç necessari a l’hora de la Botifarrada i un suport en totes les activitats de l’entitat.

En Rafel Canosa, ens ha deixat quan encara no havia acabat la feina, la mort ens l’ha arrabassat sense miraments. No haurà pogut veure els fruits musicals dels seus fills, ni estrenar una obra de teatre per la Fira, ni ens acompanyarà més coent botifarres o torrant pa, no anirà acompanyant els Diables en els correfocs, i no s’asseurà a l’hora de dinar tots junts quan s’hagi de portar la canalla de colònies… 

La Parca ens ha jugat una mala passada que no li perdonarem, s’haurà endut el Rafel però nosaltres no li donarem la satisfacció de l’oblit; són massa els records que ens deixa, impossibles d’oblidar.

Rafel allà on siguis, nosaltres estarem amb tu amb tot el nostre pensament, i a cada activitat que realitzem hi seràs present.

Gràcies per ser com eres i haver-nos deixat ser al costat teu.

Comunicat del Foment CiA

El Foment vol transmetre el seu més sincer condol a la família i amics d’en Rafael Canosa, president de la La Peni, que ens deixava dissabte a l’edat de 53 anys. El recordarem amb gran estima i admiració.

Comunicat d’ERC Molins de Rei

El nostre condol més sentit i sincer per a Teatre Quinze Arcades i la @lapeni_molins en aquests moments tan tristos. Una abraçada.

Comunicat del PSC Molins de Rei

Avui un dia trist per la cultura molinenca, tot el nostre escalf a la família i amics del Rafel

Comunicat d’Ainoa Garcia-Regidora de cultura

La cultura molinenca avui està de dol. Que la terra et sigui lleu Rafel

Comunicat de Terror Molins

Avui hem rebut la trista notícia de la mort d’en Rafel Canosa, amic, espectador i president de La Peni, el teatre que des de 1973 acull el Festival. Gràcies pel teu recolzament i facilitar-nos tant la feina en cada edició. Descansa en pau.

Dedicatòria de Lluís Carrasco

Comunicat de l’AFA de LaSínia

Des de la junta de l’AFA de La Sínia volem retre homenatge a Rafael Canosa que ens va
deixar aquest passat dissabte 6 de febrer. En Rafel era pare de dos alumnes de l’escola que
ja s’han fet grans i han seguit el seu camí; el Pau de 19 anys i en Pere de 16 anys, a ells
dos els volem fer arribar una forta abraçada. En Rafel va ser membre fundador de la
primera junta de l’AFA i responsable juntament amb altres famílies de la redacció dels
primers estatuts de l’AFA de La Sínia.
La primera junta de l’AFA de La Sínia va fer un gran treball per poder tirar endavant el
projecte de l’escola i per a nosaltres és un honor poder seguir amb la tasca que en Rafael i
un grup de famílies van emprendre amb molta pinya, dedicació, compromís i complicitats
amb l’escola, iniciant un camí que segueix ben viu i actiu.
Gràcies Rafael