Comunicat de premsa d’Esquerra Republicana de Molins de Rei

Aquest dijous, 15 d’octubre, es commemora el 80è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys a mans del règim franquista. Malgrat la significació d’aquesta data, davant les circumstàncies causades per la pandèmia de la COVID-19, hem decidit suspendre la tradicional ofrena floral al Pati del Palau per preservar la salut i la seguretat de la ciutadania

El 15 d’octubre de 1940, el president Lluís Companys era assassinat a mans del règim franquista. Aquest dijous, 15 d’octubre de 2020, es commemora el 80è aniversari d’aquest fet que, com ja és tradició, a Molins de Rei anàvem a recordar amb una ofrena floral al Pati del Palau que conclou amb el cant dels Segadors.

La commemoració d’enguany, ja de per sí important, és encara més significativa per una sèrie de circumstàncies: arriba pocs dies després de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra; un dia abans que es compleixin 3 anys de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez; ; i 24 hores després del primer any de la sentència de la vergonya que manté empresonats Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i els Jordis, tres injustícies perpetrades pel mateix estat opressor.

Aquest any, sobretot aquest any, volíem commemorar els 80 anys de l’afusellament del president Companys i posar de manifest la repressió d’un estat contra molts catalans i catalanes que,  democràticament, lluiten per la llibertat del nostre país.

Malgrat ser una data tan significativa, la secció local d’ERC de Molins de Rei i el grup municipal hem decidit suspendre l’ofrena floral. El motiu és que ens tornem a trobar en una situació delicada per la pandèmia de la Covid-19, amb un augment incessant del risc de rebrot a tot el país.Pensem que ara, més que mai, cal ser responsables i cal preservar la salut i la seguretat de la ciutadania.

Tot i això, i perquè no oblidem ni oblidarem la repressió d’un estat feixista, el president de la secció local d’ERC Molins de Rei, Ramon Canal, farà una ofrena en nom de tots al Racó de Lluís Companys. “Farem una ofrena floral com a partit, però no celebrarem cap acte públic”, explica Ramon Canal que ha destacat que en aquests moments, cal que tots siguem responsables de la situació amb què ens trobem. És per això que “veient l’evolució de la pandèmia i el que pot venir, i seguint les recomanacions del Departament de Salut, pensem que en aquests moments no és adient fer cap tipus d’acte públic”, ha subratllat.

erc