L´enorme bloc de pedra rogenca procedent del desaparegut Pont de Carles III, bellament esculpida i dedicada al nostre recordat Pont de les Quinze Arcades, fa més d’un any que la varen desmuntar i treure del petit jardinet on estava situada a la plaça de la Bàscula, amb motiu de la seva total remodelació.

Finalitzades aquestes obres, de moment no s’ha tornat al seu lloc original, havent-hi  espai suficient per fer-ho.

En el seu moment vaig contactar amb diversos regidors de l’Ajuntament per demanar informació d’on era, però d’uns encara espero resposta, altres no en sabien res i finalment, un d’ells, em va comentar que està guardada al magatzem municipal.

La foto que l’il·lustra l’article està feta el dia 27 de maig del 2019 i des de llavors aquesta pedra commemorativa segueix guardada. Mal anirem si el seu destí final és amagar-la en un magatzem sense que novament la puguem admirar, ja que aquesta era la seva finalitat quan es va posar a la plaça de la Bàscula.

Seguint amb el nostre enyorat Pont del Riu, cal recordar també que l´any passat es varen incorporar 18 noves plaques informatives (a les 19 ja existents) i una d’elles, la dedicada al Pont de Carles III, instal·lada a l’avinguda de València cantonada Passeig del Terraplè, ja fa mesos que també ha desaparegut.

Fa la sensació que el consistori vulgui esborrar de la memòria dels molinencs el record del nostre Pont del Riu.

Text i foto: Vicenç Joan Camps