Des que es va fer la remodelació de l´avinguda de Barcelona i la plaça de la Bàscula, els veïns d´aquest indret han criticat la ubicació del pas de vianants actual perquè no hi ha cap mena de seguretat per les persones que, per exemple, venint del barri del Canal, volen travessar la Carretera per dirigir-se al centre vila, ja que al carrer Josep Folqué està permesa la circulació de vehicles. Just en el punt on hi ha el pas de vianants amb semàfor, es fa el gir per entrar a l’esmentat carrer. Quan un vehicle vol accedir al carrer Folqué i es troba amb persones esperant en el lloc indicat per creuar quan els hi és permès, aquestes s’han d’apartar.

El lloc és del tot insegur i comporta risc tant per vianants com per conductors que no s’esperen -si és que no són habituals d’aquest indret-, que a l’entrada d’un carrer es trobin persones palplantades.

Abans de la remodelació de la plaça de la Bàscula i de la Carretera, el pas de vianants amb semàfor estava ubicat uns 10 metres més a la dreta i estava separat del carrer Josep Folqué.

Qui ha decidit el canvi? Perquè, tal com demanen els veïns, no es torna a ubicar a on estava anteriorment?

Text i fotos: Vicenç Joan Camps