ilosaweb

Nova ocupació, en aquest cas d’un local, a Molins de Rei, en concret al carrer Poeta Mateu Janés i Duran. Tot i que els mateixos ocupants d’aquest immoble asseguren que hi van entrar el 3 de maig, va ser el passat diumenge 9 de maig que es va tenir constància de l’ocupació amb la presència, alertats pels veïns de la zona, d’agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

Fonts de la Guàrdia Urbana han indicat que el local és propietat d’un banc i que en ser un local i no un habitatge “es tracta d’un delicte d’usurpació de ben immoble i no d’un delicte de violació de domicili” amb la qual cosa “el protocol d’actuació policial, segons ordres de fiscalia i jutjats, es diferent”.

Els ocupes han posat un cartell fora del local on expliquen la seva acció i els motius que els han empès a realitzar-la i demanen la comprensió i col·laboració dels veïns.

Redacció

Fotografies: Vicenç Joan Camps

Reproduïm el comunicat:

Hola veïnes!

Aquest local està okupat des de dilluns 3 de maig per un grup de persones que busquem alliberar espais per compartir i materialitzar una acollida d’emergència que no se’ns proporciona des de les institucions suposadament públiques.

Aquest local és d’un banc que va embargar a un petit propietari particular i fa més de 5 anys, al qual pagaven lloguer quan era una quantitat raonable i quan podien.

Avui ens estan desallotjant, desnonant, embargant, criminalitzant les mateixes institucions que ens haurien de protegir i hem decidit fer un pas juntes per alliberar-nos una mica, per alliberar a famílies condemnades al càncer, a l’exili, a la presó, a la mendicitat (també a la institucional) d’haver de dilapidar sous explotadors en lloguers abusius, d’alliberar-nos una mica de l’especulació, la gentrificació, la propietat privada, el neoliberalisme, el capitalisme caníbal que ens toca viure i enfrontar sense entrar en covids.

Volem conviure amb toxts els/les veïnxs del barri. Per tant us demanem que no truqueu a la policia si teniu cap queixa, acosteu-vos. Som nosaltres els/les vostres fillxs, germanxs, nebotxs, amicxs, veïnxs que deixen de reclamar el que és nostre per reapropiar-nos en reivindicació.