Aquest cap de setmana els veïns del carrer Major han viscut de nou atemorits pels incidents produïts en els habitatges ocupats, en concret en els dels números 33 i 35

Divendres, cap a les 8 del vespre una parella, que presumptament viu en els pisos ocupats, va discutir al mig de la via pública. Tot i les reiterades trucades que els veïns van fer a la Guàrdia Urbana cap patrulla s’hi va poder presentar perquè estaven fent un altre servei, segons han indicat fonts municipals. Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de l’incident però quan la patrulla s’hi va presentar “no van observar res estrany, la situació era tranquil·la i el carrer estava ple de gent”, indiquen les mateixes fonts.

La matinada del dissabte al diumenge, en concret cap a dos quarts de tres, la Guàrdia Urbana va rebre un avís d’una nova baralla al mig del carrer. Quan la patrulla s’hi va presentar no van veure res d’anòmal però durant una estona van mantenir un punt estàtic de vigilància, a la cruïlla del carrer Major amb el carrer Mercat, sense que es produís cap mena d’incident.

Diumenge a la tarda, a les 17:25 h la policia local va rebre un nou avís de baralla a la via pública. Com que la patrulla de la Guàrdia Urbana estava atenent un accident de trànsit, del servei se’n va fer càrrec els Mossos d’Esquadra, segons han indicat les mateixes fonts municipals.

Quan la patrulla de la policia autonòmica va arribar al carrer Major es van trobar amb un grup de persones –entre 4 o 5- armades amb pals –sembla ser barres de ferro-, i que no viuen als habitatges ocupats, que estaven increpant als ocupes del número 35 del carrer Major. Aquests els llençaven pedres al carrer dels del balcó de l’immoble.

Segons la informació recollida pels Mossos d’Esquadra les persones que portaven pals volien recuperar uns penjolls que segons la seva versió els ocupes del carrer Major els havien robat el dia anterior. Els ocupes que van llençar pedres van donar la versió contrària.

Els Mossos d’Esquadra, que no van practicar cap detenció, s’han fet càrrec de la investigació per aclarir els fets.

Intent d’ocupació d’un pis a la plaça del Mas

El passat 24 de juliol es va produir un nou intent d’ocupació en un pis de la plaça del Mas, en el barri de Bonavista, segons han explicat els veïns de la zona a través de les xarxes socials.

De seguit que els veïns van veure moviment estrany en el pis, que era la segona vegada que s’intentava ocupar, van avisar a la Guàrdia Urbana. Els agents, que van rebre el suport d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra, van dissuadir a les tres persones que intentaven ocupar l’habitatge. Una d’elles però va ser detinguda.

Redacció