Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei:

Un balanç positiu de pressupostos participatius de barri dóna pas a una nova proposta pels propers 4 anys

Durant el mandat 2016-2019 van participar més de 1.200 molinencs i molinenques i es va aconseguir un nivell d’execució superior al 95% en les 51 inversions realitzades.

Ahir es van explicar públicament les inversions dels pressupostos participatius de barri executades durant el mandat 2016-2019 i es va presentar, per part de l’actual equip de govern, una nova proposta pels propers 4 anys. I que ha estat consensuada amb les diferents associacions de veïns del municipi.

L’alcalde, Xavi Paz, va explicar que durant la primera experiència de pressupostos participatius de barri, executada del 2016 – 2019, es van realitzar més del 95% de les actuacions previstes, com són per exemple la reforma del paviment i tancament del racó dels porxos de la plaça Joan Vallès i Vila al Pont de la Cadena, o bé, la reforma de la jardineria del carrer Sant Isidre en forma d’illes elevades. Durant aquests 4 anys van participar més de 1200 molinencs i molinenques.

Malgrat l’èxit d’execució, encara queda alguna intervenció a realitzar corresponent als anys 2018-2019; una al barri de La Granja i l’altre al barri del Centre. “Abans d’iniciar el nou procés participatiu, s’acabaran les actuacions pendents” va assegurar l’alcalde, qui va aprofitar per agrair la col·laboració veïnal i va destacar la feina feta de les “les associacions de veïns en tot el procés, tant en la fase de proposta de projecte, com en la dinamització i impuls de la participació veïnal en les votacions per escollir els projectes a realitzar barri a barri”.

En aquesta mateixa línia, les regidores Esther Espinosa i Jessica Revestido es van sumar als agraïments. Ambdues van voler reconèixer la gran tasca dels veïns i veïnes de Molins de Rei, sense la participació de les quals hauria estat impossible engegar aquests pressupostos participatius.

Pel que fa a la proposta 2020-2023, l’actual govern municipal de Molins de Rei té previst realitzar un sol procés participatiu que permeti escollir projectes de major complexitat executòria i continuar mantenint la dotació econòmica de l’anterior període 2016-2019, que sumaria un total de 1.000.000€ pels 4 anys.

 

Es pretén que els pressupostos participatius siguin una eina d’aprofitament del coneixement col·lectiu i oferir la possibilitat que totes aquelles bones idees puguin ser tingudes en compte i posades en consideració, ja provinguin d’una entitat o d’un ciutadà o ciutadana compromès amb Molins de Rei.