Una vegada trencat el pacte de govern municipal entre socialistes i convergents (com a conseqüència del suport del PSC-PSOE al PP, afavorint l’aplicació de l’article 155 de la Constitució), i desprès d’unes setmanes de negociacions, la CUP i ERC  han acceptat la proposta de l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC) per a participar en la gestió municipal, amb el compromís de millorar la vila i preservar les institucions democràtiques del nostre país.

A partir d’aquest mes de desembre, l’equip de govern estarà format per tretze regidors i regidores, alguns dels quals entraran al govern municipal per primera vegada. Gent amb noves idees a la que cal desitjar molt d’encert en la presa de les decisions que han de contribuir a desenvolupar el futur de la nostra vila i país.

Els primers a respondre positivament a la proposta de pacte de l’alcalde van ser els republicans, que ho van acceptar immediatament per unanimitat. La resposta dels membres de la CUP es va allargar gairebé un mes, però, finalment, han assumit la responsabilitat de formar part del govern municipal després d’uns quants anys a l’oposició i s’han afegit a un pacte de govern que serà vigent durant l’any i mig que queda de legislatura fins les properes eleccions i en el que tan sols s’hi han plantejat actuacions executables en aquest termini.

La CUP ha evitat posar sobre la taula tot el seu programa polític durant aquest breu període i, per garantir la governabilitat de la vila fins les properes eleccions, ha adoptat una actitud pragmàtica que ha de fer possible la realització de molts dels projectes de present i futur a la nostra vila: la reforma de la plaça de les Palmeres i de la plaça del Molí  -amb l’eliminació de les plaques fotovoltaiques, la adequació del Centre Vila per als vianants, la municipalització del servei d’energia per biomassa, la tarifació social, l’ampliació i reforma dels equipaments esportius, la millora de la comunicació corporativa, la residència per a la gent gran,… A més a més, caldrà que el nou pacte de govern municipal garanteixi durant aquest proper any i mig l’adopció de polítiques actives cap a la igualtat social i d’oportunitats de tots els vilatans.

Des del PSC s’ha manifestat que moltes de les reformes plantejades amb el nou pacte són poc ambicioses i ja havien estat plantejades per ells. Sigui com sigui, cal que Molins de Rei  no s’aturi i avanci cap al replantejament i humanització del nucli urbà i el seu entorn, i en la reforma i creació d’equipaments per encabir la gran quantitat d’activitats socials, esportives i culturals que generen els molinencs.

El llaç 538 Novembre 2017 – EDITORIAL