covescweb
El tercer i darrer trimestre del curs 2020-2021 s’ha iniciat amb una aula tancada en el conjunt dels centres educatius de la vila després de la primera setmana de represa d’activitat escolar.

Just abans de l’aturada per les vacances de Setmana Santa hi havia dues classes en quarantena. Les dades facilitades pel departament d’Ensenyament amb data 10 d’abril també indiquen que hi ha 21 membres de la comunitat educativa confinats i en els darrers 10 dies s’han registrat 4 positius.

L’aula tancada és de l’institut Lluís de Requesens, afecta 20 alumnes que han de fer quarantena i s’ha comptabilitzat el positiu de dos alumnes. Els altres dos positius registrats en els darrers 10 dies corresponen a dos alumnes, un de l’escola Pont de la Cadena i l’altre de la llar d’infants privada Patufet. L’escola Josep Maria Madorell té un alumne confinat.

Brot a l’escola El Palau

Les dades del departament d’Ensenyament no recullen el brot que hi ha hagut a l’escola El Palau perquè la detecció de positius i la pertinent quarantena s’ha produït en plenes vacances de Setmana Santa. El brot ha afectat un mínim de dos professors i sis alumnes d’aquest centre educatiu que han pogut reprendre les classes amb normalitat després del període de descans, tret d’una professora que continua de baixa laboral.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 44 i 37 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 20 i 12 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són Castell Ciuró amb 20 positius registrats i el Josep Maria Madorell amb 19. Segueixen, La Sínia amb 14, Pont de la Cadena amb 9, El Palau amb 5 i l’Estel amb 5. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Patufet ha tingut dos positius i el Rodó un mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Dades del conjunt de Catalunya

Amb data 10 d’abril, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 2 de tancats, xifra que representa el 0,04% del total. Abans de les vacances de Setmana Santa hi havia quatre centres tancats. Hi ha 321 confinats enfront dels 953 grups d’abans de Setmana Santa, que afecten 8.940 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 3.506 positius dels quals 3.075 són alumnes, 423 docents i 8 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 65.724 dels quals 58.053 són alumnes, 7.026 docents i 645 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/