Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

El dimecres 23 de setembre es va dur a terme l’Assemblea oberta de decisió del procés de Pressupostos Participatius proposat des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei en el marc del  Pla Local de Joventut – MOU!

Aquest procés, adreçat a tots els joves de 14 a 30 anys que viuen a Molins de Rei o bé tenen una relació directa amb el municipi, ja sigui per motius d’estudi, feina o associatius, té com a principal objectiu que la joventut de la vila decideixi a quines activitats o projectes es destinen 9.000 € del pressupost de la Regidoria. Les accions presentades havien d’estar relacionades amb l’oci alternatiu, la cultura i la creació o l’emancipació, i es van distribuir en 6 categories d’acord amb la temàtica i el grup d’edat: de 14 a 17 anys i de 18 a 30 anys.

Tot el procés ha estat validat per la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut, integrada per representants de les entitats juvenils i tècnics de la Regidoria de Joventut.

S’hi han presentat un total de 5 propostes i s’han aprovat per Assemblea. Totes les accions van ser explicades, consensuades i aprovades per l’Assemblea amb un import total de 4.067 €.

El projecte de Pressupostos Participatius es fa des de l’any 2010, de manera que aquesta n’és l’onzena edició. En aquests anys s’hi han presentat un total de 78 projectes i se n’han aprovat 67.

Les accions del procés actual es duran a terme fins al desembre del 2020. L’Assemblea va aprovar una pròrroga dels projectes que es vegin afectats per la situació sanitària i que no s’hagin pogut desenvolupar durant el 2020. El termini d’aquesta pròrroga serà el primer trimestre del 2021.

Activitats presentades i aprovades en la categoria de 14 a 17 anys

  • Gravació i masterització d’un EP de 5 cançons

Petroli Grup, format per 7 joves molinencs, faran l’edició d’un EP de 5 cançons que ajudarà a conèixer aquesta nova formació musical, tot fomentant la música i la cultura.

Activitats presentades i aprovades en la categoria de 18 a 30 anys

  • Taller de vestits per a capgrossos

Els Joves dels Diables de Molins de Rei l’Agrupa continuen creixent i volen fer un taller de creació de vestits per als seus capgrossos –el cuiner i el diable– per a les sortides en actes com la Focarrada i la Festa Major, per a activitats a les escoles, tallers per a infants…

  • This is Halloween!

Organització d’una festa a celebrar el 31 d’octubre.

Organitza l’entitat Associació Molinside. Hi haurà activitats de ball, realització d’un mural i música amb DJ, i els participants hi hauran d’anar disfressats per a l’ocasió.

  • Creació i construcció del fill/a de l’Enxuscat – Entxuscat Baby

El grup de foc Festinamus l’Entxuscat presenta un projecte que es va iniciar l’hivern de 2019 –el naixement d’una nova bèstia de foc– i té com a objectiu que tots els infants i joves de la vila puguin gaudir des de dins la cultura del foc, ampliant la xarxa associativa i social del municipi.

  • Tallers d’introducció a la percussió brasilera

El grup Sombaya, format per 8 joves, proposen la realització de tallers de percussió brasilera, adreçats a infants, adolescents, joves i persones amb discapacitat amb l’objectiu d’endinsar-se a conèixer la veritable percussió brasilera i conèixer la seva cultura i orígens musicals.