Nota de premsa de Molins En Comú

Donada la realitat que estem patint com a societat ens hauríem de proposar en primer lloc socórrer les persones, les famílies i l’activitat econòmica d’empreses i treballadors/es. Per a fer-ho caldria tenir perfectament diagnosticat l’abast de la crisi i els perfils més afectats així com saber centrar els ajuts en projectes de recuperació, de futur i de sostenibilitat econòmica i ambiental. Els reptes sanitaris, socials i climàtics haurien de ser a hores d’ara la principal prioritat.

Molins de Rei necessita un pacte global, consensuat i ambiciós que a partir d’un document elaborat pel conjunt de forces polítiques del consistori sigui presentat, debatut i millorat amb el conjunt d’organitzacions socials i econòmiques, cíviques i culturals, esportives i veïnals, educatives i ambientals i del món de la comunicació i les tecnologies digitals. Per això instem al govern a convocar el Consell Municipal de Cohesió Social i Territorial, tal com es va comprometre, per fer efectiu un Pacte de Vila que doni veu als agents econòmics i socials de la Vila superant les propostes fetes únicament des de les institucions.

Des de Molins en Comú som plenament conscients del nostre nivell de responsabilitat i de les nostres forces, però no defallirem en treballar per la major de les prioritats que ara han de tenir les institucions i per tant l’Ajuntament. La nostra força política i la nostra gent es posa en total disposició per a col·laborar el que es requereixi en aquest acord general i per això proposem tot un seguit de mesures.

Molins en Comú incorporarà aquestes i d’altres propostes al debat de pressupostos 2021, que encara estan pendents d’aprovació, i defensarà el consens més gran possible de totes les forces polítiques de la vila per assegurar els millors resultats que beneficiïn a la gent de Molins, a les seves empreses i treballadores i el seu teixit associatiu. Per sortir d’aquesta situació tan negativa que ens ha tocat viure hem de posar ordre i cooperar, no hi ha una altra solució.

Molins de Rei 26 de gener 2021

Principis del pla estratègic de vila d’aquest mandat per a la represa post Covid

 1. Programa de reforma i de restitució d’urgència de professionals de l’administració municipal. (convenis amb altres organismes, Escola d’Administració Pública, Diputació de Barcelona, Escola de Policia).
 2. Reforç de l’equip de diagnòstic de les afectacions socials, professionals i d’ocupació de la crisi provocada per la Covid-19 i posterior disseny de camps de reciclatge i oportunitats d’ocupació.
 3. Conjurar el màxim de recursos mobilitzables dels superàvits i romanents líquids de tresoreriaper generar ocupació d’emergència social amb plans d’ocupació propis en els sectors més vulnerables i castigats per la crisi i complementar els plans d’ocupació supramunicipals fins al 100% de jornada i un any de durada.
 4. Diàleg constant amb PIMEC, AEBALL i AEPLA per establir el disseny de l’activitat municipal de foment de la petita i mitjana empresa.
 5. Acompanyament a emprenedors i emprenedores vers nous jaciments d’ocupació, contacte amb Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat i d’altres.
 6. Generació del Pla Educatiu de vila, sota el lema “l’Educació al llarg de tota la vida”. Promoure projectes amb l’IES Bernat el Ferrer de contractes de pràctiques i projectes de formació dual.
 7. Consensuar en el marc dels projectes de mandat que el govern impulsa aquelles qüestions que els poden millorar i fer-los útils per a les persones, l’ocupació i l’activitat econòmica:
 • Rehabilitació Palau de Requesens (definició d’un projecte global museogràfic i dotació de recursos, finançament, viabilitat econòmica i d’ocupació)
 • Residència persones majors (finançament públic) i projecte paral·lel d’atenció domiciliària i projectes d’ocupació dignes per les persones que duen a terme tasques de cures.
 • Rehabilitació de l’Estació de Renfe (punt de referència per una nova mobilitat , promovent i avançant vers el traçat del Trambaix i la intermodalitat)
 • Concreció amb l’Estat per la connexió del polígon industrial Riera del Molí amb l’autopista. Exigència de regeneració de l’entorn natural. Sense ambdós requisits no es produeix l’inici de la nova activitat logística.
 1. Abordar nous projectes  amb relació a la gestió de serveis públics encaminats a la seva modernització, a la seva inclusió amb el sector públic o amb eines de col·laboració públicoprivades o de cooperativisme o mancomunades en els casos de:
 • Transició Ecològica i Energètica, econòmica circular i emergència climàtica; política de residus, nou model de gestió de residus i millora, neteja viària.
 • Política d’aigua: Nou model de gestió i millora de la xarxa de distribució i les infraestructures.
 • Transformació digital i modernització tecnològica.
 • Política d’espais urbans: Jardineria, verd urbà, biodiversitat urbana, Barris de Muntanya.
 1. Pla plurianual d’inversions municipals -PIM-. On s’ordenin els esforços pressupostaris i les estratègies d’inversió pels pròxims anys i per tant l’endeutament de tot el mandat, amb especial orientació cap a la recuperació i regeneració de l’economia. També cal complementar els Fons de recuperació que arribaran de les altres administracions.
molins en comu