Notícia del diari El Pais

La Fundació Bofill alerta que la pandèmia augmentarà la segregació escolar

La lluita contra la segregació escolar, que a nivell generalitzat just comença a donar els seus primers passos, s’ha topat amb un enemic inesperat: la crisi econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus. L’augment de famílies en situació de pobresa combinat amb unes polítiques encara no consolidades seran els principals factors que juguin en contra seva, segons els experts de la Fundació Jaume Bofill, especialitzada en temes educatius, que urgeixen a actuar de forma immediata. “Si no es despleguen les mesures necessàries per identificar i distribuir aquest alumnat, la segregació escolar pot incrementar-se de forma contundent i immediata durant el proper curs”, sentencia el seu director, Ismael Palacín.

En detall, analitzant els 121 municipis amb més de 10.000 habitants, la majoria (75) registren nivells alts o molt alts de segregació. Més de la meitat (65) del total han empitjorat els seus índexs de segregació escolar en els últims cinc anys “per una política d’inacció”, apunta la fundació. D’aquests preocupen 44, que ja partien amb aquests índexs elevats. Però l’estudi assenyala especialment la “situació crítica” de la dotzena municipis que acumulen 12 anys d’empitjorament de les xifres. Es tracta de les Franqueses de Vallès, Deltebre, Sant Sadurní, Ripollet, Castellar de Vallès, Rubí, Montcada, Molins de Rei, Esparreguera, Malgrat de Mar, Salou i Salt.

Enllaç a la notícia:

https://elpais.com/espana/catalunya/2020-05-15/la-fundacion-bofill-alerta-de-que-la-pandemia-aumentara-la-segregacion-escolar.html