La campanya del Banc de Sang i Teixits torna avui i demà a Molins de Rei, però aquest cop ho fa a la Federació Obrera. Per col·laborar amb la donació de sang, només has d’apuntar-te i demanar cita prèvia a: donarsang.gencat.cat

El 18 i 19 de juny, la vila torna a acollir una jornada especial, a la Federació Obrera de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. per fer donacions de sang amb l’objectiu de garantir l’abastiment de sang i plasma en els hospitals. 

Assenyalar, que durant l’epidèmia, el 15% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la COVID-19, per tant, la donació de sang i de plasma és ara, més que mai, una necessitat bàsica per als hospitals de tot el país. És un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària, i amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats, la necessitat de sang torna a augmentar als nostres centres hospitalaris. El Banc de Sang i Teixits assegura que cada dia, 1.000 persones necessiten components sanguinis.

L’espai assignat garantirà les condicions higièniques i sanitàries per poder fer la donació amb seguretat: distància de seguretat dels donants i de l’equip mèdic, gel esterilitzant en arribar a l’espai, mascaretes per reduir el risc de contagi i un bolígraf d’un únic ús per omplir el qüestionari.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Gràcies per col·laborar-hi. Entre tots i totes ho aconseguirem.