ajcanclimweb

Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat una trenta d’accions previstes a Molins de Rei per fer front als efectes del canvi climàtic, de les quals 7 ja s’han començat a executar. Aquestes actuacions formen part del document del PLACC, aprovat al ple de novembre de 2019 i elaborat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El passat divendres es van presentar en una roda de premsa les 31 actuacions recollides al Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic del municipi. Actuacions que, tal com ha explicat l’alcalde, Xavi Paz, “ja tenen una història de governs anteriors, perquè ja es pensava en la lluita contra el canvi climàtic a Molins de Rei”.   

De la trentena actuacions, Molins de Rei ja ha començat a executar 7 d’elles. En aquest sentit,  l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha manifestat que “el compromís d’aquest govern és clar, contundent i es reafirmarà any rere any; som coneixedors que aquest és un objectiu de treball de tots, i els municipis no podem estar d’esquena a aquesta realitat”. 

 Així doncs, al municipi de Molins de Rei s’han dut a terme actuacions de millora d’eficiència energètica i equipaments municipals, com ara les instal·lacions de projectors leds al CF Josep Raich i a les pistes de botxes del barri del Canal; la instal·lació de llumeneres led al voltant de la plaça del Mercat i a l’edifici del COD; la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l’Escola Madorell per autoconsum; la substitució d’aparells d’aire condicionat amb gas R22 a la Guàrdia Urbana, sala servidors de Casa de la Vila i 2 dels 4 aires del Casal d’Avis 1er de Maig; i finalment la substitució de finestres a l’Escola El Palau.

Pel que a la mobilitat sostenible, Molins de Rei ha subvencionat l’adquisició de bicicletes elèctriques, dotada amb 15.000€, i l’adquisició de vehicles elèctrics amb un finançament màxim de 2.000€ o bé, al vehicle híbrid subvencionat amb un import màxim de 1.000€. 

També s’han dut a terme actuacions a la via pública coma ara la prova pilot de creació d’ombres als parcs infantils.

 En matèria de prevenció d’incendis, neteja i esbrossada, s’han executat actuacions de retirada d’arbres i esbrossades per prevenir incendis. També s’han realitzat tasques d’esbrossada per prevenir incendis, tractaments fitosanitaris a l’arbrat, i/o control de les zones de reg.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha explicat que el que es vol fer amb aquestes mesures contra el canvi climàtic és “millorar la vida de tots els molinencs i molinenques. A Molins de Rei, durant el 2020, aquest Ajuntament ha executat 258.000€ pel PLACC. Aquí s’està treballant de manera eficient. Per això és absolutament transversal conscienciar a la ciutadania que això ens afecta a tots”. 

Finalment, el regidor del canvi climàtic, Àlex Herrero ha anunciat que “al pressupost de 2021, portem 322.000€ per a actuacions del PLACC per la lluita contra el canvi climàtic”.