Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’Agència de Residus de Catalunya ha reconegut l’esforç de Molins de Rei en matèria de recollida selectiva d’envasos lleugers i guardona la vila pel millor resultat del 2019 dels municipis que tenen entre 15.001 i 60.000 habitants.

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, acompanyada del director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, han lliurat els reconeixements als ens locals amb millors resultats de la recollida selectiva de residus municipals de l’any 2019. Aquests guardons, que es lliuren periòdicament des de l’any 2017, volen ser un reconeixement públic als esforços que fan els ens locals de Catalunya per incrementar els resultats de prevenció i recollida selectiva de residus.

En total s’atorguen reconeixements en sis categories: recollida selectiva total, recollida selectiva de la fracció orgànica, de paper i cartró, de vidre, d’envasos lleugers i de menys generació de residus municipals. Així mateix, per cada categoria hi ha un reconeixement per comarca, per municipis de menys de 1.000 habitants, municipis entre 1.001 i 5.000 habitants, els que tenen entre 5.001 i 15.000 habitants, així com els municipis entre 15.001 i 60.000 habitants, i els que tenen més de 60.000 habitants (grans ciutats).

En la categoria de recollida selectiva d’envasos lleugers Molins de Rei ha estat reconeguda amb el millor resultat entre tots els municipis que tenen entre 15.001 i 60.000 habitants, amb un 11,73% de recollida selectiva d’envasos lleugers sobre el total de residus municipals generats. Uns resultats excel·lents que verifiquen la gran tasca que s’està fent des de les regidories de Via Pública i Medi Ambient.

La regidora de Via Pública, Esther Espinosa, encarregada de recollir el Premi en representació de l’Ajuntament de Molins de Rei, va participar en l’acte virtual on va destacar que “aquest reconeixement ens encoratja a millorar dia a dia, i és per això que Molins de Rei i el seu equip de govern, segueix treballant decididament en millorar la recollida de residus i el seu reciclatge”