Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei 

L’Ajuntament i les entitats col·laboradores Enreda’t, Gueopic, ACOSU i EVI pretenen que aquesta iniciativa serveixi especialment per a persones amb diversitat funcional i deteriorament cognitiu, gent gran, i nens i nenes que comencen a transitar per la vila sense l’ajuda d’un adult.

 La nova senyalització està pensada perquè tothom presti més atenció a l’hora de creuar els passos de vianants; per inculcar als més menuts les normes vials; i per donar suport a les persones que es troben, constantment, amb dificultats a l’hora de sortir al carrer, com són les persones amb diversitat funcional o les persones que pateixen deteriorament cognitiu.

Constatar que els pictogrames són uns dibuixos que comuniquen un missatge o descriuen un objecte sense utilitzar la forma lingüística. Per tant, a través de figures molt simples i de caràcter universal, es busca comunicar senyalitzacions de trànsit en aquells llocs que més ho requereixin. En aquest cas els dibuixos van acompanyats de les paraules “Atura’t”, “Mira”, “Cotxe aturat” i “Creua” i descriuen la seqüència de les accions que cal fer per travessar el carrer.

La regidora de Discapacitat, Ainoa Garcia ha explicat que “aquesta iniciativa neix de l’impuls de la regidoria i de les entitats molinenques Gueopic, Enreda’t, ACOSU i EVI que treballen en aquest sector. Hem començat pels passos de vianants que porten als centres escolars, i ho anirem ampliant a altres equipaments”. Per la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, afegeix que “la implantació dels pictogrames fa de la vila de Molins de Rei una vila més humana, accessible i inclusiva” i assegura que “aquest és un pas més per millorar la convivència de tots i totes i per emfatitzar amb la diversitat existent a la nostra vila”.