Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei 

Des del 23 de novembre, s’ha iniciat en tot Catalunya l’obertura progressiva d’algunes activitats amb mesures i restriccions encara vigents. La gran novetat durant el primer dels quatre trams és la reobertura del sector de la restauració i de la cultura.

Molins de Rei, com la resta de municipis de Catalunya, va iniciar el primer tram de la segona desescalada. Aquestes noves mesures es revaluaran territorialment cada 15 dies i s’actuarà d’acord amb els resultats.

Durant aquest primer tram, la mobilitat continua restringida; encara no ens podem desplaçar fora de Catalunya ni entre municipis els caps de setmana sense motiu justificat, i es manté el toc de queda nocturn, de les 22 h a les 6 h.

Les activitats socials poden ser d’un màxim de 6 persones i aquest grup correspondrà a una bombolla de convivència habitual.

El sector de la restauració (bars, restaurants i cafeteries) poden obrir de les 6 del matí fins a les 21.30 h de la nit. En el cas de les terrasses, hi ha una limitació de 4 comensals per taula, excepte quan es tracti de grups bombolla. En l’interior de l’establiment, poden estar oberts amb un límit del 30% de l’aforament i, també, amb 4 comensals per taula.

Pel que fa a les activitats culturals, els museus, les biblioteques i les sales d’exposició poden obrir amb un límit del 50% d’aforament. Els cinemes, els teatres, els auditoris i les sales de concert poden tenir el 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones.

Amb relació a les activitats recreatives, continuen oberts els parcs infantils fins a les 20 h i es mantenen tancats els espais infantils lúdics interiors, les festes majors, els bingos, els casinos i les sales de joc.

Quant al sector educatiu, continua la docència teòrica en forma virtual al batxillerat i a les universitats, i es recuperen les activitats extraescolars presencials fora dels centres educatius, això sí, amb un màxim de 6 persones per aula.

En l’àmbit de l’esport, les instal·lacions i els equipaments esportius a l’aire lliure poden romandre oberts, però amb un aforament màxim del 50% i amb control d’accés. Aquells equipaments en espais tancats, com son els gimnasos, només podran tenir un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia i sense vestidors (excepte piscines). Es poden fer activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones i es mantenen suspeses les competicions.

Pel que fa al sector del comerç, el petit comerç de menys de 800 m² poden obrir amb un 30% del seu aforament. Aquells locals més grans i de més de 800 m² poden disposar del 100% de la seva superfície aplicant també el 30% de l’aforament.  Romandran tancats els centres comercials, excepte les botigues de primera necessitat com les farmàcies, les ortopèdies o les òptiques.

Referent a les empreses, han de continuar prioritzant el teletreball, excepte quan no sigui possible i estigui justificat. I els congressos, les convencions i les fires resten suspeses.

Finalment, els actes religiosos i les cerimònies civils tenen un 30% de l’aforament justificat.

La Generalitat de Catalunya assegura que aquest procés serà gradual i que es revisarà amb el màxim de rigor, de manera que es podrà tornar a fixar les mesures si la situació ho requereix.

Per a més informació, podeu consultar: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/pla-obertura-progressiva-activitats/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign