Comunicat de premsa d’Esquerra Republicana de Molins de Rei

El dilluns 28 de setembre, el grup municipal d’ERC Molins de Rei vam entrar amb procediment d’urgència aquesta moció per poder ser debatuda durant el Ple de setembre. Posteriorment se’ns va informar que Junts per Molins també n’havia entrat una, però no ho havia comunicat a la resta de grups que hi ha al consistori. És per això que al Ple del 30 de setembre la va presentar el portaveu del grup municipal de Junts per Molins com a moció conjunta d’Esquerra Republicana i Junts per Molins.

Tant el text de la mateixa moció com les defenses que en van fer els partits que hi van votar a favor es van centrar a condemnar la ingerència de l’estament judicial en el desenvolupament de la vida política i la repressió que estan patint les prop de 3.000 persones per accions relacionades amb l’1 d’Octubre, els presos i exiliats, els CDR o l’independentisme en general; a reclamar que es respectin els drets més fonamentals, i a defensar la democràcia i la institució més important del país com és la Generalitat.

La moció va quedar aprovada gràcies als vots a favor dels partits independentistes i d’un membre del grup socialista, va tenir 5 abstencions (Molins Camina, Molins en Comú i alguns membres del grup socialista) i 4 vots en contra (Ciutadans i part del grup socialista). Celebrem que fos aprovada, perquè la moció defensava la figura que encapçala les institucions catalanes i reafirma el compromís amb la República Catalana.

Secretaria de Comunicació d’ERC Molins

erc