estrenmolweb2

10.03.2021

El retard en les obres de reforma de l’estació de Renfe, encara per adjudicar després del fiasco de l’empresa que havia de fer els treballs que va renunciar al contracte ara ja fa un any, i l’enduriment de les mesures per no permetre que es creuin les vies pel pas que hi ha al final de les andanes, dificulta l’ús del servei de Rodalies per les persones amb mobilitat reduïda o aquelles que van amb cotxet o bicicleta.

En els darrers dies a les xarxes socials han aparegut queixes d’usuaris davant d’aquesta situació. A requeriment d’El Llaç fonts de Renfe han indicat que la mesura s’aplica “en compliment del Reial Decret 929/2020, del 27 d’octubre, sobre seguretat operacional i interoperabilitat ferroviàries que recull al seu capítol VII les obligacions en referència a la supressió o protecció de pas entre andanes, Renfe ha de dur a terme les actuacions necessàries per procedir al tancament de l’accés dels passos a nivell entre via existents a les estacions de Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei. Aquests passos seran d’ús exclusiu per l’activitat ferroviària o dels serveis d’emergència si fos necessari”, és a dir que no es permet que cap viatger creui per damunt les vies, una mesura que ja fa anys que s’aplica, en concret des del 2014, però que fins ara es feia una mica els ulls grossos i hi havia certa permissivitat.

La companyia ferroviària continua dient que “davant l’obligatorietat de l’aplicació d’aquesta normativa, Renfe reforçarà el personal d’informació i atenció al client en aquestes estacions per encaminar els viatgers que per problemes de mobilitat no puguin utilitzar el pas inferior entre andanes. A aquests clients se’ls indicarà a quina estació han de desplaçar-se per poder fer el seu viatge”. Això significa que si es vol anar direcció Martorell, donat que no hi ha ascensors per creuar les vies i accedir a l’andana central que és on paren aquests trens, s’ha d’anar fins a l’estació de Sant Joan Despí, on sí disposa d’elevadors i allà fer el canvi d’andana i esperar un nou tren. Per contra si es ve de Barcelona i es vol baixar a Molins de Rei cal anar fins a Martorell, canviar d’andana amb els ascensors i tornar enrere amb un altre tren. Una mesura gens pràctica i que comporta una demora important en el temps de viatge.

Els viatgers que per exemple, van amb cotxet, carros de la compra o bicicleta no els queda més remei que pujar i baixar escales per accedir a l’andana central de l’estació o bé fer el mateix que es recomana a les persones amb mobilitat reduïda

Fons de Renfe han indicat que són pocs els usuaris amb mobilitat reduïda que fan ús de l’estació molinenca i que l’Ajuntament de la vila està al corrent de l’enduriment d’aquestes mesures.

Josep Ferrer

Renfe tanca unilateralment i sense diàleg, el pas de cautxo entre vies de l’estació de Sant Feliu de Llobregat

Enllaç a la notícia:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225499375448097&id=1137633323