PALMARÈS DE LA 39ª EDICIÓ DEL TERRORMOLINS

Nota de premsa de TerrorMolins

UN TERRORMOLINS DE RÈCORD, MALGRAT LA SUSPENSIÓ DEL FESTIVAL PRESENCIAL

Més de 35.000 espectadors gaudeixen de tota la programació online

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei tancarà la seva 39 edició amb unes dades que no ens haguéssim imaginat mai. La conversió forçada de gran part del contingut presencial a la seva versió on-line ha donat uns fruits espectaculars. La plataforma Filmin ha estat la principal via per gaudir de les pel·lícules seleccionades, però també s’han habilitat canals a Vimeo i Youtube on seguir esdeveniments com ara les seccions Oficial i Ç-trencada de curts, el Terror Kids i la Sessió Instituts, les Jornades Professionals o bé la primera marató virtual de 12 Hores, la qual va tenir un seguiment de més de 350 persones.

Han estat un total de 23 dies; del 31 d’octubre al 22 de novembre. Hem arribat a més de 35.000 espectadors, amb un total de 54 llargmetratges i més de 80 curts, seleccionats d’entre els pràcticament 800 treballs rebuts. Malgrat tenir prevista d’antuvi una programació on-line, un cop confirmades les restriccions que ens van obligar a suspendre la part física del Festival a quinze dies de començar, ens vam posar a treballar a contrarellotge per augmentar el contingut on-line, de manera que poguéssim, malgrat tot, oferir la millor programació possible. I s’ha aconseguit.

La comunicació a través de les xarxes socials del Festival i la pròpia web, han estat un canal de transmissió perfecte per arribar al nombrós públic, el qual s’ha pogut anar informant de les constants novetats. Durant aquests 23 dies, han estat gairebé 50.000 visites a la web del Festival, i més de 900.000 impressions i interaccions entre totes les xarxes socials del Terrormolins. Això ens ha permès donar a conèixer el Festival a molta gent que fins ara no ens coneixia, i ampliar d’aquesta manera el públic potencial.

La valoració és doncs molt positiva, i confirma que la part virtual del Festival ha estat un gran encert malgrat representar un doble esforç respecte altres edicions. L’any vinent, que celebrarem les 40 edicions, mantindrem en paral·lel la presència de continguts on-line, esperant que puguem tornar a retrobar-nos presencialment i fer de nou, una gran edició ja que, sens dubte, l’efemèride s’ho valdrà. Moltes gràcies a tots: espectadors, amics, patrocinadors i col·laboradors, però sobretot, un agraïment etern a aquest grup humà, increïble, que fa possible aquest petit miracle que representa el Festival de Cine de Terror de Molins de Rei.

PALMARÈS DE LA 39ª EDICIÓ DEL TERRORMOLINS


Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

El balanç que fan els membres del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei de l’edició d’enguany és molt positiu, ja que, tot i la suspensió de les projeccions presencials del Festival, la 39a edició ha reunit més de 35.000 espectadors a través de plataformes com FILMIN.

Les restriccions adoptades per la Generalitat, que afectaven de manera directa el món de la cultura, van obligar els organitzadors del Festival de Terror de Molins de Rei a reinventar-se en temps rècord.

Per aquest motiu, aquesta ha estat la primera vegada a la història que el Festival de Terror de Molins de Rei mostrava la seva oferta cinematogràfica via on-line i, en gran part, a través de la popular plataforma FILMIN. Ara, després de 23 dies de Festival, “ens adonem que ha estat un encert i que els resultats són espectaculars”, indica Glòria Massana, sotsdirectora del Festival.

Del 31 d’octubre al 22 de novembre, el Festival de Terror de Molins de Rei ha aconseguit arribar a més de 35.000 espectadors, amb un total de 54 llargmetratges i més de 80 curts, seleccionats d’entre els pràcticament 800 treballs rebuts.

Durant aquests 23 dies, s’han comptabilitzat gairebé 50.000 visites al web del Festival i més de 900.000 impressions i interaccions entre totes les xarxes socials del Terrormolins. “Això ens ha permès donar a conèixer el Festival a molta gent que fins ara no ens coneixia i ampliar d’aquesta manera el públic potencial”, afegeix Massana.

La valoració, per tant, dels membres organitzadors és molt positiva i confirma que la part virtual del Festival ha estat un gran encert, malgrat representar un doble esforç respecte a altres edicions.

Està previst que l’any vinent –que se celebrarà la 40a edició del Festival–  es mantingui  en paral·lel la presència de continguts en línia. Tot i això, els organitzadors del Festival esperen que es doni l’oportunitat de retrobar-se presencialment i poder fer i oferir una gran edició que estigui a l’altura de l’efemèride.