emweb

El passat diumenge 9 de maig Molins Feminista va organitzar una concentració feminista per denunciar les agressions que pateixen les dones.

La protesta, que es va fer a la tarda, va començar a la plaça de les Dones i d’allà van fer un recorregut per la vila aturant-se davant dels locals dels centres d’esplai en el lleure com ara el MIB, l’Agrupa i l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives -El Cau-, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament. En cadascun d’aquests llocs es va llegir el manifest que reproduïm al final d’aquestes línies.

Els organitzadors “confien” que l’Ajuntament es pronunciï arran de l’acte d’ahir “ja que no s’ha posat en contacte amb els grups feministes de Molins ni que sigui per informar-se”, indiquen des de Molins Feminista.

Redacció

Manifest

Avui, dia 9 de maig ens trobem reunides per donar veu a una problemàtica estructural que totes patim i que en conseqüència ens obliga a estar aquí, a mobilitzar-nos i fer xarxa per tal de sobreviure. Cada dia, són més les agressions que se’ns confirmen, ens ha arribat que n’hi ha hagut dins els diferents espais de lleure de Molins, és un fet que porta passant des de fa molt de temps i el silenci el perpetua. Avui alcem la veu i aquesta és la nostra resposta en forma de protesta.

A causa d’aquesta problemàtica, les entitats de lleure han intentat trobar altres vies per gestionar aquesta situació, però la resposta dels agressors han estat literalment les següents:

– “PODRIA HAVER FET MÉS

– TAMPOC ESTÀ ANANT AL PSICÒLEG, TAN MALAMENT NO ESTARÀ

– JO NOMÉS HE OBERT UNA FERIDA

– JA SABEU QUE ÉS UNA EXAGERADA

– SI EM FEU FORA EM TRAIEU LA VIDA I NO ÉS PER TANT EL QUE HE FET

– NO HO TROBO TAN GREU PERQUÈ ÉREM AMICS

– COM SI EL QUE HE FET FOS TERRIBLE

– ÒBVIAMENT A MI TAMBÉ EM SAP MOLT DE GREU, MÉS QUE A TU

– SAPS QUE SOC UNA PERSONA QUE NO TÉ TAQUES NEGRES EN EL SEU HISTORIAL DE VIDA

– NO LI VULL DONAR IMPORTÀNCIA, JA QUE ÉS UN ‘CALENTÓN’ D’UNA NIT DE FESTA”

I un llarg etcètera.

Amb aquests comentaris, evidencien que no volen assumir la responsabilitat, les conseqüències i el dany que han produït les seves agressions. Inclús fan que se segueixin reproduint aquests comportaments. Ens jutgen, minimitzen els nostres sentiments, ens obliguen a superar-ho i ens demanen esforç per fer-ho. Es creuen amb la potestat de fer-nos pedagogia sobre el que ens passa, el que ens va passar i com ens sentim envers això. Tenim constància que un dels agressors va demanar a una víctima textualment “et demano si us plau que t’esforcis per superar això, que sé que ho estàs fent”.

Ja estem fartes, volem espais segurs per a totes, no tolerarem que les més petites d’aquestes entitats pateixin les conseqüències d’abús de poder per part d’educadors, de no rebre una educació en perspectiva de gènere, ni un tracte just i igualitari. Volem fora del lleure a tots els monitors que no es formin en gènere, i exigim a l’Ajuntament de Molins que implanti aquestes

formacions de prevenció de manera obligatòria. Així com oferir protocols per quan hi hagi un succés de caràcter sexual, ja sigui de monitor a infant, d’infant a infant o de monitor a monitor.

Mentre ens mateu, ens violeu, ens silencieu i abuseu de nosaltres, només ens queda el rebuig i l’acció directa. Si parlem de germanes és perquè la vostra violència ens ha portat a unir-nos per sobreviure. Però no us adonàveu que mentre l’exercíeu ens estàvem organitzant, i ho seguim fent. Heu plantat la llavor de la nostra ràbia i ara ja no es pot tornar enrere.

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA, CAP TOCAMENT, COMENTARI O ABÚS SENSE REBUIG COL·LECTIU.

Repetim, estem organitzades.

Si, no en tingueu cap dubte, hem vingut a assenyalar-vos. LA POR HA DE CANVIAR DE BÀNDOL, MAI TINDREU LA COMODITAT DEL NOSTRE SILENCI.

VISCA LA LLUITA FEMINISTA!