El grup d’afeccionats a les impressores 3D, Makers Molins de Rei, va organitzar, el passat 6 de juny la jornada “Salvaorelles per aliments” amb l’objectiu de recollir aliments i altres tipus de material que havien sol·licitat Creu Roja i Càritas per tal d’ajudar a les persones més necessitades de la vila

La recollida es va fer de 10 del matí a 6 de la tarda en dos punts instal·lats a la plaça de la Llibertat i al Parc de la Mariona. Es van aconseguir en total 3.047 quilos de material.

Per incentivar a la participació aquelles persones que van aportar aliments van ser obsequiats amb un salvaorelles, una peça en la qual es col·loquen les gomes de la mascareta perquè no s’agafin directament a les orelles i fer més còmode el seu ús. Els qui aportaven més quantitat d’aliments rebien altres obsequis com clauers o figuretes fetes en impressió en 3D.

Makers Molins de Rei s’han donat a conèixer durant la pandèmia. Tot va començar arran de la petició feta per una persona, a través de les xarxes socials en la que sol·licitava si algú li podia fer un salvaorelles amb una impressora 3D. “Un company i jo, cofundadors de Markers Molins de Rei ens vam oferir a fer-les i així va començar tot”, ens diu en Raúl Moreno.

A partir d’aquí van oferir aquests salvaorelles a centres de salut, Guàrdia Urbana, ACOSU “i altres moltes entitats del poble i a l’hora ens vam anar ajuntant més gent, alguns dels quals tenien impressora 3D i altres no”, recorda Raúl.

Davant la volada que havia agafat la seva iniciativa se’ls va ocórrer fer la campanya que, gràcies a la generositat dels vilatans, l’ajut d’un grup de voluntaris i la participació de diverses entitats del municipi, ha permès ajudar a les persones que ho estan passant pitjor.

Redacció