bogunyaweb

Llegim/llegiu_El Llaç nº 571

La darrera novel·la de M. Àngels Bogunyà narra les aventures que protagonitza l’Ot, un nen que acaba de fer 10 anys. El regal que li fan els seus pares el portarà lluny de la ciutat, a un poble de nom Pratsdelscims, on l’atzar provoca que el nen visqui en primera persona una sèrie d’embolics intrigants que captivaran els lectors i lectores d’entre 8 i 10 anys, a qui el llibre va especialment recomanat. Ha estat editat el març de 2021 per Baula a través d’Ala Delta, editorial, col·lecció que també van publicar una de les obres anteriors de l’escriptora molinenca (Un gos gairebé ferotge, 2015).

A L’Ot, el dron i el lladre de la motxilla Jaume Bosch és el responsable de la il·lustració de la portada i també d’altres vint-i-dos dibuixos que subratllen el sentit de l’humor que l’autora estén al llarg dels trenta capítols del llibre.

La combinació del text i les il·lustracions permet que els lectors i lectores acompanyin l’Ot en cadascuna de les recerques que desplega, les quals es van presentant en un context de personatges que dubten, s’emocionen, fan deduccions i acaben descobrint certeses.

El resultat és una obra de 179 pàgines de literatura infantil de qualitat. És agradable de llegir, tant per la seva estructura com per l’habilitat amb què l’autora va cosint diverses trames consecutives de cert misteri en un entorn de vida quotidiana i, alhora, enmig d’un joc de malentesos divertits i casualitats que fan pensar.

Francesc Santolaria